Logistiek Netwerk Regio Zwolle

Logistiek Netwerk Regio Zwolle

Het Logistiek Netwerk heeft de ambitie om Regio Zwolle te positioneren als logistiek knooppunt van het Noordoosten. Het netwerk is een initiatief van stichting Regio Zwolle United, PEC Zwolle, Port of Zwolle, Kennispoort Regio Zwolle en een groot aantal partners.

Organisaties worden geïnspireerd en kunnen netwerken over thema’s als human capital, lobby, bereikbaarheid en innovatie o.a. rondom wedstrijden van PEC Zwolle. De kracht van sport wordt gebruikt om mensen te verenigen en als uithangbord om Regio Zwolle te positioneren. In de economische hoofdstrucstuur van Nederland als vierde economische regio en als logistieke hotspot tussen de zeehavens en het achterland (North Sea–Baltic Corridor).

 

Het netwerk brengt waardevolle regionale ontmoetingen tot stand (regiobinding) en vergroot de regionale aantrekkingskracht door de regio landelijk te profileren (regiobranding). Door events, marketing en promotie wordt de positie van Regio Zwolle tussen de zeehavens en het achterland versterkt. Relevante regionale thema’s staan centraal op de bijeenkomsten, altijd ingevuld door partners uit het netwerk. Denk aan: lobby, multimodaliteit, menselijk kapitaal, infrastructuur en innovatie.


Havenondernemer van het Jaar

Jaarlijks worden diverse netwerkborrels en themabijeenkomsten georganiseerd. Terugkerend hoogtepunt is het Havendiner Regio Zwolle met de verkiezing van de Havenondernemer van het Jaar:

  • 2022: Xella Cellenbeton (Roel Sietses)
  • 2021: Jan Mark Oosterhuis (Op en overslag Meppel)
  • 2020: Peter Korpershoek (Tielbeke)
  • 2019: Thecla Bodewes (Thecla Bodewes Shipyards)
  • 2018: Nutte Visser (MCS Terminals)
  • 2017: Bert Weever (Graansloot Kampen) 
  • 2016: Remko Germeraad (Alumax Boats)

Thuishaven

De thuishaven van het Logistiek Netwerk is Clubhuis Regio Zwolle, gevestigd in het MAC3PARK stadion. Het Clubhuis is een inspirerende ontmoetingsplaats met netwerkruimten en een prachtige skybox. Een plek waar overheden, ondernemers, onderwijsinstellingen, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten en samenwerken rondom thema’s als sport, maatschappij en economie. Lees hier meer over het Clubhuis Regio Zwolle.

 

Informatie 

Voor meer informatie over het Logistiek Netwerk kunt u contact opnemen via united@peczwolle.nl.

Nieuwsartikelen


Samen positioneren wij Regio Zwolle als logistiek knooppunt van het Noordoosten