PEC kicks ASS

PEC kicks ASS

Bewegen is belangrijk. Het geeft energie, een goed gevoel en zorgt voor het kwijtraken van spanning of een teveel aan energie. Sporten kan voor jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS) lastig zijn. Hoe weet je welke sport je leuk vindt? Hoe plan en organiseer je dit? Hoe maak je contact met anderen? Antwoord op deze vragen vind je door het zelf te ervaren. Via het project PEC kicks ASS ervaren zij hoe leuk (samen) sporten is!

In 2017 is PEC Zwolle United, in samenwerking met Stichting Empower, gestart met het project PEC kicks ASS om jongeren met ASS op een verantwoorde wijze van voetbal te laten genieten. Na een 'niet-leuk' ervaring bij een vereniging stoppen zij vaak met voetballen, terwijl zij het eigenlijk wel een leuke sport vinden. Anderzijds zijn clubs er meestal ook niet op ingericht hoe om te gaan met jongeren met gedragsproblemen.


De doelstelling is om deze jongeren (weer) enthousiast te maken om te gaan voetballen. En op termijn door te laten stromen naar het reguliere amateurvoetbal. Dit doen we door het aanbieden van een wekelijkse training in een beschermde omgeving. De training wordt gegeven door speciaal hiervoor opgeleide trainers onder supervisie van Stichting Empower.


Neem voor meer informatie contact op via united@peczwolle.nl of via 038 453 49 48.