Arbeidsparticipatie

Arbeidsparticipatie

Met het project Arbeidsparticipatie worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gestimuleerd om in beweging te komen en een (nieuwe) baan te vinden.

Met arbeidsparticipatie activeren en stimuleren wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals Wajongers en bijstandsgerechtigden, om in beweging te komen en een (nieuwe) baan te vinden. Zo krijgen mensen met een functiebeperking, zoals autisme (ASS) of AD(H)D, de gelegenheid om zich werkvaardigheden eigen te maken in het MAC3PARK stadion of bij partners van PEC Zwolle / Regio Zwolle United.


Een prachtig voorbeeld zijn De mannen van Frion, die sinds 2004 (!) al werkzaamheden verrichten bij de club. Bekijk hieronder een mini-docu over hen.

Daarnaast is er een specifiek traject om mensen die in de bijstand zitten te activeren en te stimuleren om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen, waardoor hun kansen groeien om (weer) deel uit te maken van de arbeidsmarkt. In deze samenwerking worden krachten en kwaliteiten gebundeld met diverse partners van de club om de negatieve effecten van de bijstand, voor zowel de deelnemers als voor de maatschappij, tegen te gaan. Er zijn programma’s samengesteld die mensen uit deze situatie moet halen. Denk hierbij aan bijeenkomsten in het stadion, deelnemers hun vaardigheden en passies te laten ontdekken, maar ook door interactieve trainingen en vitaliteitsprogramma’s.


Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Regio Zwolle United, via united@peczwolle.nl.