Q&A stadionbezoek

Q&A stadionbezoek

Zaterdag 6 november speelt PEC Zwolle een thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. In het eigen MAC3PARK stadion wordt om 21.00 uur afgetrapt.

Om het MAC3PARK stadion te bezoeken dien je of minimaal twee weken volledig gevaccineerd te zijn tegen COVID-19, of een negatieve testuitslag te tonen die niet ouder is dan 24 uur, of een herstelbewijs te tonen waarop staat dat je niet langer dan zes maanden geleden bent hersteld van COVID-19. Voor toegang dien je dit te kunnen aantonen met een QR-code in de Corona Check App. Deze verplichting geldt niet voor kinderen t/m 12 jaar.


Wat moet ik meenemen naar het stadion om de wedstrijd te kunnen bezoeken?

Naast natuurlijk je seizoenkaart of los kaartje, dien je zoals altijd ook een geldig legitimatiebewijs bij je te hebben en je coronatoegangsbewijs.


Wat is een coronatoegangsbewijs?

Er zijn drie coronatoegangsbewijzen welke je kan tonen op de CoronaCheck-app.

1.     Volledige coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin. In Nederland is een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat je volledig bent gevaccineerd.

2.     Bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.

3.     Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement.


Wat is de CoronaCheck-app?

Met de CoronaCheck-app, welke je kunt downloaden op je telefoon, kunnen mensen een nationale en internationale QR-code genereren die bruikbaar is in alle EU-lidstaten. De QR-code kan worden aangemaakt op basis van een vaccinatie, negatieve test of doorgemaakte corona-infectie. Voor deze wedstrijd gebruik je de nationale QR-code. Deze wordt bij binnenkomst in het MAC3PARK stadion gescand door een steward, kleurt het scherm groen dan heb je toegang. Ook wordt jouw ID-bewijs hier gecontroleerd.


Moeten alle bezoekers zich voor de wedstrijd laten testen?

Nee, je moet je alleen laten testen als je nog niet volledig gevaccineerd bent. Heb je al wel je volledige vaccinatie gehad, maar is dat nog geen 14 dagen geleden, dan dien je je ook te laten testen.


Ben je wel tenminste 14 dagen volledig gevaccineerd, dan kun je via de CoronaCheckApp je bewijs van vaccinatie tonen door middel van een QR-code.


Ik ben (nog) niet of niet volledig gevaccineerd, kan ik wel naar binnen?

Ja, mits je een negatieve testuitslag hebt die niet ouder is dan 24 uur of wanneer je een herstelbewijs hebt dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona. Je kunt beide aantonen in de CoronaCheckApp.


Ik moet mij laten testen, wat kost dit?

Deze test is gratis.


Waar kan ik mij laten testen?

Via www.testenvoortoegang.nl kun je een testafspraak maken. Dit kan in Zwolle, maar ook in andere plaatsen in de regio. Op basis van je woonplaats of postcode kun je zien waar de dichtstbijzijnde testlocatie zit. Check voor meer informatie de website testenvoortoegang.org/bezoekers-faq. Dien je getest te worden, zorg er dan voor dat je zo spoedig mogelijk een afspraak maakt om getest te worden. Zit de testlocatie in Zwolle vol, dan bestaat er ook de mogelijkheid om je in bijvoorbeeld Hardenberg te laten testen. Vergeet daarbij niet om rekening te houden met de 24 uur-regel.


Ik heb een negatieve testuitslag, maar heb op de dag zelf toch ineens klachten. Wat is verstandig?

Bij verkoudheidsklachten, maar ook klachten als hoofdpijn, koorts of het verlies van reuk en /of smaak geldt nog altijd dat je thuis dient te blijven. Ga alleen het huis uit om je te laten testen, ook al ben je een dag eerder nog negatief getest.


Moet ik een mondkapje op als ik mij door het stadion begeef of op mijn plek zit?

Nee, het is niet verplicht om een mondkapje te dragen. Uiteraard is iedereen vrij om hier wel voor te kiezen.


Hoe zit het met horeca en toiletbezoek bij deze wedstrijd?

De horeca-punten in het stadion zijn geopend en ook toiletbezoek is uiteraard mogelijk.


Hoe zit het met het statiegeld in het stadion?

Sinds dit seizoen werkt horecapartner Hotel Lumen & Events met statiegeldbekers. De PEC Zwolle-bekers, waarop €2,- statiegeld zit, zijn ingevoerd vanwege nieuwe regels vanuit de Rijksoverheid om vanaf 1 juli 2021 de hoeveelheid plastic te reduceren. In alle Nederlandse stadions zal deze nieuwe regel gaan gelden. De nieuw geïntroduceerde statiegeldbeker heeft een waarde van €2,- en wordt bij de aankoop van jouw drankje toegevoegd. Vanzelfsprekend is de beker weer in te leveren, waarna het statiegeld wordt teruggestort op jouw betaalkaart.


Mag ik een tas mee nemen naar het stadion?

Het is niet toegestaan om rugtassen groter dan A4-formaat mee te nemen. 


Mag ik een eigen fles drinken mee nemen naar het stadion?

Petflesjes en blikjes zijn niet toegestaan. De PEC Zwolle-statiegeldbekers worden wel toegelaten.

Eredivisie partners