Q&A stadionbezoek

Q&A stadionbezoek

Zaterdag 31 juli speelt PEC Zwolle laatste thuiswedstrijd in de voorbereiding. Twee weken voordat het nieuwe eredivisieseizoen losbarst, is sc Heerenveen om 18.45 uur te gast in het MAC3PARK stadion. Seizoenkaarthouders kunnen gratis naar dit duel en hebben vanaf woensdag 21 juli 12.00 uur het eerste recht een kaartje te bemachtigen. Vrijdag vanaf 12.00 uur start de losse verkoop voor niet-seizoenkaarthouders.

Om het stadion te bezoeken dien je of minimaal twee weken volledig gevaccineerd te zijn tegen COVID-19, een negatieve testuitslag te tonen die niet ouder is dan 24 uur, of een herstelbewijs te tonen waarop staat dat je niet langer dan zes maanden geleden bent hersteld van COVID-19. Deze verplichting geldt niet voor kinderen t/m 12 jaar.


Kan ik als seizoenkaarthouder op mijn eigen stoel plaatsnemen?

Seizoenkaarthouders kunnen in de voorverkoopperiode een gratis kaart aanvragen voor hun eigen vak of vergelijkbare vakken. De STA-tribune is voor deze wedstrijd helaas niet te gebruiken.


Wat moet ik meenemen naar het stadion om de wedstrijd te kunnen bezoeken?

Naast natuurlijk je toegangskaart, die je als seizoenkaarthouder gratis kunt aanvragen, dien je ook een geldig legitimatiebewijs bij je te hebben en je coronatoegangsbewijs.


Wat is een coronatoegangsbewijs?

Er zijn drie coronatoegangsbewijzen welke je kan tonen op de CoronaCheck-app.

1.     Volledige coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin. In Nederland is een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat je volledig bent gevaccineerd.

2.     Bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.

3.     Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement.


Wat is de CoronaCheck-app?

Met de CoronaCheck-app, welke je kunt downloaden op je telefoon, kunnen mensen een nationale en internationale QR-code genereren die bruikbaar is in alle EU-lidstaten. De QR-code kan worden aangemaakt op basis van een vaccinatie, negatieve test of doorgemaakte corona-infectie. Voor deze wedstrijd gebruik je de nationale QR-code. Deze wordt bij binnenkomst in het MAC3PARK stadion gescand door een steward, kleurt het scherm groen dan heb je toegang. Ook wordt jouw ID-bewijs hier gecontroleerd.


Moeten alle bezoekers zich voor de wedstrijd laten testen?

Nee, je moet je alleen laten testen als je nog niet volledig gevaccineerd bent. Heb je al wel je volledige vaccinatie gehad, maar is dat nog geen 14 dagen geleden, dan dien je je ook te laten testen.


Voorbeeld: volledig gevaccineerd voor of op 17 juli: geen testuitslag nodig

Voorbeeld: volledig gevaccineerd na 17 juli: wel testuitslag nodig


Ben je wel tenminste 14 dagen volledig gevaccineerd, dan kun je via de CoronaCheckApp je bewijs van vaccinatie tonen door middel van een QR-code.


Ik ben (nog) niet of niet volledig gevaccineerd, kan ik wel naar binnen?

Ja, mits je een negatieve testuitslag hebt die niet ouder is dan 24 uur of wanneer je een herstelbewijs hebt dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona. Je kunt beide aantonen in de CoronaCheckApp.


Ik moet mij laten testen, wat kost dit?

Deze test is gratis.


Waar kan ik mij laten testen?

Via www.testenvoortoegang.nl kun je een testafspraak maken. Dit kan in Zwolle, maar ook in andere plaatsen in de regio. Op basis van je woonplaats of postcode kun je zien waar de dichtstbijzijnde testlocatie zit. Check voor meer informatie de website testenvoortoegang.org/bezoekers-faq. Let wel, alleen testen op zaterdag zijn vanwege de 24 uur regel geldig. Dien je getest te worden, zorg er dan voor dat je nu zo spoedig mogelijk een afspraak maakt om op zaterdag 31 juli getest te worden. Zit de testlocatie in Zwolle vol, dan bestaat er ook de mogelijkheid om je in bijvoorbeeld Hardenberg te laten testen.  


Ik heb een negatieve testuitslag, maar heb op de dag zelf toch ineens klachten. Wat is verstandig?

Bij verkoudheidsklachten, maar ook klachten als hoofdpijn, koorts of het verlies van reuk en /of smaak geldt nog altijd dat je thuis dient te blijven. Ga alleen het huis uit om je te laten testen, ook al ben je een dag eerder nog negatief getest.


De wedstrijd begint om 18.45 uur. Hoe laat is het stadion geopend?

Het MAC3PARK stadion opent deze zaterdag om 16.45 uur. Informatie over het verdere programma, tijdsloten en dergelijken volgt een paar dagen voor de wedstrijd.


Moet ik een mondkapje op als ik mij door het stadion begeef of op mijn plek zit?

Nee, het is niet verplicht om een mondkapje te dragen. Uiteraard is iedereen vrij om hier wel voor te kiezen.


Hoe zit het met horeca en toiletbezoek bij deze wedstrijd?

De horeca-punten in het stadion zijn geopend, maar jouw consumpties dien je op jouw stoeltje te nuttigen. Toiletbezoek is uiteraard mogelijk.


Waarom mag niet het hele stadion gevuld zijn?

Op dit moment is vanuit de overheid bepaald dat twee derde van de capaciteit gevuld mag zijn.

Eredivisie partners