Maatschappelijke Diensttijd

Maatschappelijke Diensttijd

PEC Zwolle en Regio Zwolle United zijn in maart 2023 gestart met Community Champions. Een uniek concept wat past in het programma Maatschappelijke Diensttijd van de Rijksoverheid.

In drie jaar gaan vijftien clubs uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie, in samenwerking met de Eredivisie en de European Football for Development Network (EFDN), ruim 2.500 jongeren tussen 12 en 30 jaar begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Bij PEC Zwolle gaat het om in totaal 120 jongeren tussen 18 en 27 jaar (40 jongeren per seizoen).


De beste versie van jezelf

In zestien weken gaan jongeren bij PEC Zwolle op zoek naar de beste versie van zichzelf. Via sport en workshops ontdekken zij waar hun talenten liggen. En daarnaast gaan zij ook buurtbijdrages leveren en kennismaken met bedrijven voor een werk- en/of stageplek (werkveld oriëntatie).

 

Als Community Champions ontdekken de jongeren (nieuwe) talenten bij zichzelf, ontmoeten ze nieuwe mensen en doen ze iets terug voor een ander. Zo komt de ene deelnemer er bijvoorbeeld achter dat hij of zij het organiseren van evenementen erg leuk vindt, terwijl een ander zich juist heel comfortabel voelt bij de marketing hiervan. Of één van de deelnemers krijgt de kans om aan de slag te gaan bij een partner / sponsor van de club, terwijl een ander juist kennismaakt met een volledig nieuwe sport.

 

Naast het opdoen van ervaring en zogeheten ‘work skills’ kunnen de jongeren punten verdienen voor hun inzet en ontwikkeling. Deze punten kunnen uiteindelijk worden ingewisseld voor bijvoorbeeld wedstrijdkaarten en officiële PEC Zwolle merchandise. Het traject ronden de jongeren af met een landelijk MDT-certificaat, waarin staat aan welke eigenschappen ze hebben gewerkt. Het certificaat kunnen ze op hun CV plaatsen.

Divisiepartners

Keuken Kampioen 2022/2023