Projecten Regiobinding

Projecten Regiobinding

Sinds 2010 gebruiken ondernemers, overheden en onderwijs de kracht van PEC Zwolle voor Regio Zwolle. PEC Zwolle is een ontmoetingsplaats en een landelijk uithangbord: de club brengt waardevolle regionale ontmoetingen tot stand (regiobinding) en vergroot de regionale aantrekkingskracht door de regio te profileren (regiobranding). Regiobinding brengt waardevolle ontmoetingen tot stand. Partijen komen vaak tot samenwerking en projecten. Hierdoor worden kansrijke thema’s van een impuls voorzien.

Regiobijeenkomsten

De regiobijeenkomsten zijn heel belangrijk om ontmoetingen tot stand te brengen. Via regiobijeenkomsten brengt Regio Zwolle United ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen samen op thema’s die regionaal relevant zijn, zoals logistiek, kunststoffen, maakindustrie, techniek en agrifood. Het doel is om partijen met elkaar te verbinden en tot samenwerking te laten komen. Ook worden bijeenkomsten met andere regio’s georganiseerd. Het is een uitgelezen mogelijkheid om de ambitie van Regio Zwolle te promoten als 4e economische topregio van Nederland.


Logistiek Netwerk

Logistiek gerelateerde organisaties in Regio Zwolle hebben de krachten gebundeld in het Logistiek Netwerk Regio Zwolle. Het doel is om vanuit één agenda Regio Zwolle te positioneren als hét logistiek knooppunt van het Noordoosten. Organisaties worden geïnspireerd en kunnen netwerken over thema’s als arbeid, economie en kennis rondom wedstrijden van PEC Zwolle. Lees hier meer over het Logistiek Netwerk.


Chef’s Table

De Chef's Table brengt waardevolle regionale ontmoetingen tot stand. Elkaar ontmoeten bij een heerlijk diner en daarna een Eredivisiewedstrijd in het MAC3PARK stadion bezoeken. Dat is de insteek van de Chef’s Table van PEC Zwolle, Regio Zwolle United en Lumen Hotel & Events. Dit gebeurt sectoraal (bijv. rondom logistiek), thematisch (bijv. rondom innovatie) of geografisch (bijv. met een gemeente). Er wordt altijd samengewerkt met een partner, sponsor of gemeente. Het is een uitgelezen project om bijvoorbeeld met ondernemers door te praten over regionale thema’s en deze te verdiepen.


Week van de Vitaliteit

De Week van de Vitaliteit promoot Regio Zwolle als vitale groeiregio. In deze week staan tal van maatschappelijke en sportieve activiteiten in de spotlights. Jaarlijks worden circa 25 activiteiten georganiseerd voor jong en oud, bijvoorbeeld om gezonde voeding, bewegen en participatie te stimuleren. Maar ook activiteiten om door een toekomstbestendige economie een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid en vitaliteit in Regio Zwolle. Lees hier verder over de Week van de Vitaliteit.


Startersprogramma

Het PEC Zwolle Startersprogramma is dé plek voor vooruitstrevende starters die hun ondernemerschap een boost willen geven. Onderdeel van het programma zijn een lidmaatschap van de businessclub (PEC Zwolle Startersvak) en een inspirerend programma met bijeenkomsten rondom de wedstrijden (PEC Zwolle College Tour). Starters worden ondersteund door het netwerk van PEC Zwolle, ze raken geïnspireerd door gevestigde ondernemers uit de businessclub en ze komen in aanraking met regionale initiatieven die ondersteuning bieden aan het ondernemerschap van starters. Hier leest u meer.