Logistiek Netwerk op excursie naar Duitsland

Logistiek Netwerk op excursie naar Duitsland

Vorige week woensdag ging het Logistiek Netwerk voor een excursie naar Duitsland. Ongeveer 25 bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden uit het netwerk van Port of Zwolle, PEC Zwolle en Regio Zwolle United bezochten 'Meyer Werft' in Papenburg en de 'Breakbulk Europe' in Bremen. De excursie was de afsluitende activiteit van het eerste seizoen van het Logistiek Netwerk.

Bezoek scheepswerf in Papenburg  

Al vroeg in de ochtend vertrok de PEC Zwolle-bus vanaf het stadionterrein naar Duitsland. De eerste stop was bij Meyer Werft in Papenburg. Op deze werf vlak over de grens worden enorme vracht- en cruiseschepen gebouwd met een lengte van meer dan drie voetbalvelden lang. Het bedrijf werd in 1795 opgericht en is in bezet van de zevende generatie van de familie Meyer. Er werken bijna 3000 mensen en onderdelen worden uit de wijde omgeving aangeleverd, waaronder uit de omgeving van Regio Zwolle. Dit zorgt voor een enorme logistieke operatie. Een rondleiding en diverse films gaven de gasten van het Logistiek Netwerk inzicht in de complexe logistieke, technologische en innovatie processen van Meyer Werft.


Breakbulk Europe

Na het inspirerende bezoek aan Meyer Werft vertrok de bus naar Bremen voor de Breakbulk Europe. Port of Zwolle stond met een stand op deze beurs, in samenwerking met o.a. Port of Twente, Port of Deventer en provincie Overijssel. Breakbulk Europe functioneert al meer dan een decennium als netwerkbeurs voor professionals uit de logistieke branche die zaken willen doen in Europa. Op de beurs stonden circa 400 standhouders, zoals verladers, transporteurs, cargo-eigenaren, expediteurs, havens en terminals.


Met de gezamenlijke stand op deze beurs werd de sterke logistieke positie getoond en werden nieuwe contacten gelegd met bedrijven en havens in Europa en daarbuiten. De drie havens liggen zeer gunstig op de North Sea Baltic Corridor: de handelsroute tussen de zeehavens Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen en Bremen, Hamburg, Oost Europa en Scandinavië. Deze route is volop in ontwikkeling. De bezoekers uit Regio Zwolle legden volop nieuwe contacten en deden inspiratie op. Aan het einde van de middag werden ongeveer 60 genodigden in de stand van de drie havens ontvangen voor een netwerkborrel. 

Divisiepartners