Projecten vitaliteit

Projecten vitaliteit

Het domein vitaliteit kent vier pijlers en kenmerkt zich door een actieve betrokkenheid van topsporters.

Week van de Vitaliteit

De week staat in het teken van een week lang aandacht voor vitaliteit. Sinds 2017 organiseren we, samen met betrokken partners, de Week van de Vitaliteit. De week stimuleert een vitale Regio Zwolle met diverse activiteiten voor jong en oud. Met als doel om gezond leven aan te moedigen en verbinding tussen mensen en organisaties te stimuleren. Het belang van vitale mensen en organisaties is de laatste jaren extra benadrukt. Bekijk de campagnewebsite om meer te lezen over de week.

 

PEC Zwolle Street League

De PEC Zwolle Street League is een straatvoetbaltoernooi voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. De events vinden plaats op veldjes in de wijk. Naast het toernooi zijn er side-events waaraan iedereen kan deelnemen. En uiteraard kan je ook gewoon een kijkje komen nemen en gezellig een praatje maken met de andere bezoekers.

 

Het doel is het stimuleren van bewegen en het bevorderen van de sociale cohesie in de Zwolse wijken. Begrippen als ‘voetbal, respect en ontwikkeling’ staan centraal en vormen de blauwe draad tijdens het event. Jongeren worden verleid om actief te zijn in de wijk. Het event vindt bij voorkeur plaats in het hart van de wijk, zodat mensen komen kijken en er verbinding ontstaat. Het straatvoetbal-event wordt door PEC Zwolle en Regio Zwolle United georganiseerd in samenwerking met SportService Zwolle. In seizoen 2022-2023 vindt er vier keer een event (pilots) plaats op vier verschillende unieke locaties.


Daarnaast is er overlap met projecten onder het domein maatschappelijk (PEC Zwolle United). Denk hierbij aan projecten als OldStars walking football (voetbal voor senioren) en PEC kicks ASS (voetbal voor kinderen met autisme).