Logistiek Netwerk Regio Zwolle - Partnerverhaal TGN|Fritom

Logistiek Netwerk Regio Zwolle - Partnerverhaal TGN|Fritom

PEC Zwolle is het kloppende hart van Regio Zwolle: een krachtige groeiregio met een hoge kwaliteit van leven. Regio Zwolle heeft de ambitie om als vierde economische regio de hoofdstructuur van Nederland te complementeren, naast Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. De regio is daarbij een verbindende schakel tussen de Randstad, Noordoost-Nederland en Noord- en Oost-Europa. Het Logistiek Netwerk spant zich in om deze positie te versterken. Deze week staat in het teken van logistiek met het online Havendiner Regio Zwolle en diverse partnerinterviews. Vandaag in de spotlights: Mart Deelman, Sales Manager bij TGN|Fritom.

Van schippersdiensten tot logistiek ontzorgen


Algemene gegevens

·       Opgericht: 1844

·       Locatie(s): Zwolle

·       Aantal werknemers: 75 medewerkers


De Thorbeckegracht was het startpunt van TGN|Fritom

Voor de oorsprong van TGN|Fritom moeten we terug naar zo’n 175 jaar geleden. ,,Tja, voor de oorsprong van TGN|Fritom moeten we terug naar 1844. Aan de Thorbeckegracht in Zwolle begon het allemaal met schippersdiensten. Na een lange historie werd in 2003 de bedrijfsnaam na een fusie met het zusterbedrijf uit Vaassen veranderd in TGN|Fritom. We zijn nu gevestigd op het bedrijventerrein De Voorst in Zwolle”, aldus Deelman.


TGN|Fritom helpt klanten bij hun logistieke uitdagingen. ,,Als logistiek dienstverlener regelt TGN|Fritom voor zijn klanten zendingen die meer aandacht nodig hebben dan de standaard. Wij nemen als dienstverlener de logistieke vraag van A tot Z over en zoeken daar de juiste logistieke oplossing voor. Hier zetten we verschillende modaliteiten voor in, zoals transport via de weg, (binnen-)water of lucht. Daarnaast maken fulfilment en opslagactiviteiten deel uit van ons dienstenpakket. Bij al onze activiteiten zetten we de belangen van de klant voorop onder het mom: ‘with you in mind’. Door de klant wens centraal te stellen en niet het rendement van een eigen vloot heeft de klant altijd de best passende oplossing”.


Profiteren van deze periode

Ook in deze bijzondere tijd denkt TGN|Fritom in oplossingen. ,,Het is inderdaad een aparte periode die we zo goed mogelijk proberen in te vullen. Deze tijd daagt uit om met andere ogen naar ‘de markt’ en de eigen onderneming te kijken. Binnen een logistieke organisatie kijkt men altijd al meer naar efficiënt gebruik van de middelen die men ten dienste heeft staan, maar deze tijd geeft ook gelegenheid zaken anders aan te vliegen dan voorheen. Zo hebben we onze webtool vernieuwd en verbeterd waardoor klanten gemakkelijker hun eigen logistieke informatie beschikbaar hebben. Dit logistieke dashbord geeft niet alleen statische operationele data maar biedt ook informatie over rijverboden, tarieven en palletsaldo. Deze standaard zaken zijn nu 24/7 voor onze klanten beschikbare en geeft ons nog meer gelegenheid om de juiste begeleiding te bieden.’’


TGN|Fritom blijft inzetten op ontwikkeling zo benadrukt Deelman: ,,We blijven kritisch op onszelf en onze processen om zo goed mogelijk aan de (toekomstige) vraag van onze klanten te blijven voldoen. De regelmatige afstemming met onze relaties was de afgelopen 1,5 jaar vaak op een andere manier, maar we blijven ons ‘beste beentje’ voorzetten. Normaal reizen we ook regelmatig naar het buitenland om onze relaties te bezoeken, maar dat doen we nu vaak via de digitale manier en dat is toch minder persoonlijk. Ik kijk er weer naar uit om mensen meer fysiek te ontmoeten. Liever vandaag dan morgen”, glimlacht de geboren Apeldoorner.


Samenwerken in de regio

Volgens Deelman liggen er vele mogelijkheden in Regio Zwolle om de economische positie te versterken. ,,Samenwerken is de ‘key’ voor ontwikkeling. Op logistiek gebied zijn er zeker nog stappen te zetten en daarnaast liggen er ook goede kansen. We zijn in de ogen van velen in het buitenland dichtbij de belangrijkste havens van Europa. En bieden daarmee een ‘hub’ en draaischijf om vanuit onze opslaglocatie geheel Europa te ontsluiten. De afstand tot de havens van Rotterdam, Antwerpen en Hamburg of de luchthaven in Amsterdam is door een internationale bril gezien niet groot. We hebben een goede infrastructuur, zowel op de weg als via het water en daarnaast zie ik ook kansen via het spoor. Als we met elkaar in staat zijn om handel- en productiebedrijven te interesseren heeft iedereen in Regio Zwolle er profijt van”.


Voor Deelman is PEC Zwolle een mooie plaats om zijn netwerk te vergroten en te onderhouden. ,,Ik vind het ontzettend belangrijk om zoveel mogelijk zaken lokaal te houden en daarom willen we ook graag zichtbaar zijn in de regio. En het Logistiek Netwerk bij PEC Zwolle / Regio Zwolle United helpt mij hierbij, maar daarnaast is het ook de maatschappelijke betrokkenheid die ons bindt aan de voetbalclub. Zwolle is onze stad en daar willen ook graag een steentje aan bijdragen op economisch en maatschappelijk vlak”, besluit Deelman.


Over het Logistiek Netwerk 

Het Logistiek Netwerk is een maatschappelijk betrokken netwerk en een initiatief van het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen, Port of Zwolle, Kennispoort Regio Zwolle en PEC Zwolle / Zwolle United. Het zakelijke netwerk telt circa 30 partners uit Regio Zwolle. Het Logistiek Netwerk heeft als doel om vanuit één agenda Regio Zwolle te positioneren als het logistiek knooppunt van het Noordoosten. De kracht van sport wordt gebruikt om de sector te positioneren en de regio te promoten.


Over Regio Zwolle 

Regio Zwolle is de meest krachtige groeiregio buiten de Randstad en verbindende schakel tussen de Randstad, Noordoost-Nederland en Noord- en Oost-Europa. Een samenwerking van 22 gemeenten en 4 provincies, ondernemers, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties. Schouder aan schouder bouwend aan de toekomst. Regio Zwolle werkt samen om de brede welvaart te versterken, met aandacht voor maatschappelijke en economische opgaven. Het heeft de ambitie om als vierde economische regio de hoofdstructuur van Nederland te complementeren, naast Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. 


Foto's: Next Level Fotografie

Divisiepartners