Sfeervol Havendiner Regio Zwolle

Sfeervol Havendiner Regio Zwolle

Afgelopen dinsdag werd het tweede Havendiner georganiseerd. Het was voor de 130 gasten uit de logistiek- en havensector een sfeervolle avond. Bert Weever (eigenaar Graansloot Kampen) werd uitgeroepen tot havenondernemer van het jaar. Het jaarlijkse terugkerende evenement wordt georganiseerd door Port of Zwolle, PEC Zwolle en Regio Zwolle United.

Logistiek knooppunt van het Noordoosten

Als onderwerp stond de kansrijke geografische ligging van de Regio Zwolle centraal. Henk Jan Meijer (burgemeester Zwolle en voorzitter Regio Zwolle) opende de avond en verwelkomde de gasten. Bart Kuipers (Haveneconoom Erasmus Universiteit Rotterdam), Roger de Groot (bestuurslid Bedrijvensociëteit A37 en burgemeester De Wolden) en Peter Snijders (burgemeester Hardenberg) schetsten de ontwikkelingen vanuit de zeehavens en het Europese achterland en vertelden over de invloed hiervan op de Regio Zwolle.


De ligging van onze regio biedt volop potentieel, maar ook uitdagingen. Organisaties moeten blijven samenwerken aan bijvoorbeeld het efficiënt vervoeren van goederen, oplossingen voor personeelstekort op de arbeidsmarkt en lobby voor de infrastructuur in de Regio Zwolle.

 

Ondernemer van het jaar

Tijdens het diner werd Bert Weever van Graansloot Kampen uitgeroepen tot ‘Havenondernemer van het Jaar 2017’. Bert Weever kreeg de award uitgereikt door Bert Boerman (gedeputeerde Provincie Overijssel) en René de Heer (Zwolse wethouder economie namens de Regio Zwolle). Met deze eervolle titel volgt hij Remko Germeraad (Alumax Boats) op.

 

De jury ziet in Bert Weever een ambassadeur voor de regio én voor de logistieke sector. Als directeur-eigenaar van Graansloot en aandeelhouder van de IJssel Delta Terminal is hij een havenman pur sang. Hij heeft het lef om te investeren en te innoveren. Hij draagt Port of Zwolle een warm hart toe. Met zijn bedrijven stimuleert hij het efficiënt en duurzaam vervoeren van bulkgoederen en containers over water en weg. Verder draagt Bert Weever bij aan de lobby voor de verbreding en verdieping van de Kornwerderzandsluis: een belangrijk punt voor de economische ontwikkeling van Port of Zwolle en Regio Zwolle.


Raad van Advies Port of Zwolle

Naast de bekendmaking van de Havenondernemer van het Jaar, werd de Raad van Advies van Port of Zwolle voorgesteld. Deze raad bestaat uit Tineke Netelenbos (oud-minister van Verkeer en Waterstaat), Koen Overtoom (CEO Port of Amsterdam) en Bart Kuipers (Haveneconoom aan de Erasmus Universiteit Rotterdam). Netelenbos hield tijdens de avond een korte toespraak. Aan het eind werden de gasten nog verrast door een vlog van Liana Engibarjan. Als schipper in de binnenvaart nam zij speciaal voor deze avond een vlog op.


Logistiek Netwerk

Door het evenement rondom een wedstrijd van PEC Zwolle te laten plaatsvinden, gebruiken PEC Zwolle, Regio Zwolle United, Port of Zwolle en partners de kracht van sport als ontmoetingsplaats en uithangbord om de schanierfunctie tussen de Regio Zwolle en Noordoost-Europa te positioneren. Het Havendiner wordt ondersteund door het Logistiek Netwerk Regio Zwolle. Het is een netwerk waarin logistiek gerelateerde organisaties hun krachten bundelen. Doel is om de Regio Zwolle te positioneren als het logistiek knooppunt van het Noordoosten. Tijdens het havendiner bekrachtigden nieuwe partners MDI Logistics, Compaen Bedrijfsadvies en Alumax Boats hun aansluiting bij het Logistiek Netwerk.


Het informele evenement vond plaats in het MAC3PARK stadion. Na afloop van het diner bezochten de gasten dan ook de wedstrijd PEC Zwolle - SC Heerenveen. Na de overwinning hadden zij - tijdens een derde helft - volop de gelegenheid om te netwerken.

Divisiepartners