Geslaagde zomerborrel Logistiek Netwerk

Geslaagde zomerborrel Logistiek Netwerk

Vrijdag 18 september vond de eerste bijeenkomst van het Logistiek Netwerk in het nieuwe seizoen plaats. Onder zonnige omstandigheden vonden bijna 30 leden de weg naar het MAC3PARK stadion om elkaar na een aantal maanden weer te ontmoeten.

Welkom

Het programma stond in het teken van de ontmoeting, bijpraten over de hectische maanden en vooruitkijken naar het nieuwe ‘logistieke’ seizoen. Hoofdspreker van deze middag was Henry Steenbergen (Sectormanager Transport & Mobiliteit - Rabobank). Henry gaf een indrukwekkende presentatie over de huidige trends en ontwikkelingen binnen de logistieke sector, waarbij hij tevens ook inzoomde op Regio Zwolle.


Inhoudelijk programma

Eerder had dagvoorzitter Danny Pol de gasten welkom geheten. In volle vaart ging hij door het programma met een aantal vraaggesprekken. De aftrap was voor Eilt Staal (algemeen manager Regio Zwolle United). In een vraaggesprek lichtte hij nieuwe plannen van Regio Zwolle United voor de komende jaren toe. Ook vertelde hij over het jaarprogramma en de promotie-actie van het Logistiek Netwerk rondom de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Feyenoord.


Paul Veld (netwerkregisseur Port of Zwolle) gaf een pitch over het ‘actieplan regionale arbeidsmarkt’. De focus ligt hierbij op het bevorderen van samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en overheid. Zonder samenwerking is het onmogelijk positieve veranderingen op de arbeidsmarkt teweeg te brengen.


Ook Jeroen van den Ende (managing director Port of Zwolle) was aanwezig en gaf een update over Port of Zwolle. Hij blikte terug op de (corona)periode met o.a. het Meldpunt Logistiek Regio Zwolle dat het Logistiek Netwerk had geopend. Daarbij werd contact onderhouden en actief hulp aangeboden bij circa 200 ondernemers uit de regionale sector.


Veldbezichtiging en netwerken

Na het inhoudelijke programma verplaatste het gezelschap zich naar de nieuwe grasmat. Jeroen van Leeuwen (algemeen manager PEC Zwolle) vertelde over de transitie naar ‘echt’ gras. Hij vertelde gepassioneerd over de verzorging van het veld, met als doel een prachtig ‘biljartlaken’ af te leveren. De middag werd afgesloten met een gezellige borrel bij de Regio Zwolle Bar.


///


Over het Logistiek Netwerk Regio Zwolle

Het Logistiek Netwerk is een initiatief van het bedrijfsleven, onderwijs- en kennisinstellingen, in samenwerking met Port of Zwolle, Kennispoort Regio Zwolle en PEC Zwolle / Regio Zwolle United. Het zakelijke netwerk telt circa 30 partners uit de Regio Zwolle.


Het Logistiek Netwerk heeft als doel om vanuit één agenda de regio te positioneren als het logistiek knooppunt van het Noordoosten. De kracht van sport wordt gebruikt als ontmoetingsplaats en als uithangbord om de sector te positioneren en de regio te promoten. Het maatschappelijk betrokken netwerk werkt samen rondom de thema’s ruimte & bereikbaarheid, onderwijs & arbeidsmarkt, profilering & acquisitie en kennis & innovatie. Meer weten over het Logistiek Netwerk? Klik dan hier.

Divisiepartners