Talentontwikkeling

Talentontwikkeling

De Regio Zwolle heeft een rijke historie als het gaat om (top)sportprestaties. De teams en topsporters zijn een groot uithangbord en een voorbeeld voor vele talenten.

Maar PEC Zwolle is meer dan voetbal en investeert daarom structureel in de sportieve én maatschappelijke carrières van jeugdig talent. In samenwerking met de top- en breedtesport, onderwijsinstellingen en overheden in de regio wordt hier blijvend aandacht aan geschonken via duurzame samenwerkingen en gerichte projecten. Wij geloven dat talentontwikkeling leidt tot verhoogde sport- en sociale participatie, om vandaar uit te komen tot breedtesport stimulering en het vervullen van een voorbeeldfunctie door de topsporters (in spe).


Hierbij werkt Regio Zwolle United / PEC Zwolle met diverse onderwijsinstellingen actief samen. De voetbalclub en de partners initiëren waardevolle projecten en ondersteunen elkaar met de uitwisseling van projecten, kennis, faciliteiten, stageplaatsen en het wederzijdse netwerk. De samenwerking met de overige regionale onderwijsinstellingen is onmisbaar voor toekomstige projecten t.b.v. een krachtige Regio Zwolle.


Kenniscirculatie is hierbij het toverwoord: ondernemers, kennisinstellingen en studenten werken in gezamenlijke afstemming aan waardevolle initiatieven. Voorbeelden hiervan zijn o.a. Playing for Success, Centre of Sports & Education en de PEC Zwolle Street League.

Eredivisie partners