Smaakvol online Havendiner zorgt voor verbroedering

Smaakvol online Havendiner zorgt voor verbroedering

Op donderdagavond 20 mei vond de lustrumeditie van het Havendiner Regio Zwolle plaats. Dit keer een bijzondere online editie. Tijdens het online Havendiner is Peter Korpershoek uitgeroepen tot Havenondernemer van het Jaar 2020. Korpershoek is werkzaam bij Tielbeke, een toonaangevende wegvervoerder gevestigd in Regio Zwolle. Peter Korpershoek voegt zich met de titel in een illuster rijtje winnaars, met als laatste winnaar Thecla Bodewes van TB Shipyards.

Peter Korpershoek - businessclublid van PEC Zwolle en partner van het Logistiek Netwerk verbonden aan Regio Zwolle United - is sinds 2014 als manager Sales & Business Development werkzaam bij Tielbeke. Hij heeft zich in de afgelopen jaren met bezieling ingezet voor de logistieke sector in Regio Zwolle en daarbuiten. Tielbeke staat bekend als een solide, toekomstgerichte organisatie. Het transportbedrijf is actief in distributie, warehousing en het uitvoeren van dedicated transporten. 


Havendiner

Met het jaarlijkse Havendiner haalt Port of Zwolle in samenwerking met Regio Zwolle United de banden aan tussen het havenbedrijfsleven, de havenbedrijven, onderwijsinstellingen en overheid. Door de uitbraak van het coronavirus en de maatregelen daaromheen was het Havendiner in een andere opzet. Dit jaar was er een live kookworkshop en kregen de genodigden een box met ingrediënten thuis gestuurd. Onder leiding van Alwin Evenboer, chef-kok bij de Hanos, ging men thuis aan de slag met het bereiden van een 3-gangen diner. In de kookstudio kookten Jeroen van den Ende (Managing Director Port of Zwolle), Peter Korpershoek en Geert Meijering (wethouder van de gemeente Kampen) mee.  


Uitreiking Havenondernemer van het Jaar 2020

Eerder deze week werd Korpershoek op het veld van PEC Zwolle op ludieke wijze overvallen met de titel. Hier sprak Bram Van Polen (als aanvoerder van PEC Zwolle) Korpershoek toe (als aanvoerder van de logistiek) via een videoboodschap op het grote scherm in het stadion. Naast de award uit handen van Thecla Bodewes en Jeroen van den Ende (Managing Director Havenbedrijf Port of Zwolle) ontving hij ook de aanvoerdersband van Van Polen uit handen van Eilt Staal (directeur Regio Zwolle United). 


Bekijk hier de video waarin Korpershoek volledig verrast wordt met de titel


Tijdens de uitreiking citeerde zij het juryrapport. Zij vertelde dat de jury unaniem gekozen heeft voor Peter Korpershoek. Zoals geschreven in het juryrapport: ,,Peter Korpershoek is een vernieuwend denker, die commerciële doelen niet uit het oog verliest. Hij is ondernemend, recht door zee, toegewijd, bevlogen, een aanjager en innovator. Met zijn positieve inzet heeft hij een belangrijke rol gespeeld om de logistieke sector goed op de kaart te zetten binnen Regio Zwolle en daarbuiten.’’


Wegvervoerders zijn een essentiële schakel in de logistieke keten. Zonder wegvervoer geen vervoer over water. Vanaf het begin is Korpershoek dan ook betrokken geweest bij het Logistiek Netwerk Regio Zwolle en heeft zich daar altijd vol voor ingezet. Zo is hij in het afgelopen jaar één van de aanjagers geweest van het ‘Coronameldpunt Logistiek’. Het Meldpunt Logistiek is opgericht met als doel vraag en aanbod naar medewerkers en middelen bij elkaar te brengen, elkaar te ondersteunen en wordt er meegedacht aan oplossingen voor knelpunten. Verder heeft Korpershoek veel vrije tijd gestoken in het oplossen van vraagstukken betreft Human Capital en Business Development. 


Korpershoek werd overvallen door het nieuws: ,,Het is een geweldige eer om deze ambassadeursprijs in ontvangst te mogen nemen. Als Tielbeke hebben we bij de start van het havenbedrijf bewust gekozen om niet aan de zijlijn toe te kijken hoe dit zich zou ontwikkelen, maar om ons proactief in te zetten om de ontwikkeling van het havenbedrijf te versnellen en bij te dragen aan de logistieke versterking van Regio Zwolle. Afgelopen jaar zijn al mooie stappen gezet, maar de ambitie ligt hoog en er is nog veel te doen. Deze prijs krijgt in ieder geval een mooie plek bij ons op kantoor’’, aldus de verraste Zwollenaar.


Jeroen van den Ende, managing director Port of Zwolle beaamt dit: ,,Peter Korpershoek heeft de afgelopen jaren een belangrijke rol gespeeld voor Port of Zwolle. Wij zijn trots dat wij ambassadeurs zoals Peter Korpershoek in onze regio hebben’’ aldus Van den Ende. 


Oproep aan nieuw kabinet 

Tijdens het Havendiner werd stilgestaan bij de oproep van Regio Zwolle aan het nieuw te vormen kabinet. Deze oproep werd op dezelfde dag gedaan vanuit de samenwerking van 22 gemeenten, vier provincies, ondernemers, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties. Regio Zwolle is als krachtige groeiregio een verbindende schakel tussen de Randstad, Noordoost-Nederland en Noord- en Oost-Europa. Regio Zwolle werkt samen om de brede welvaart te versterken, met aandacht voor maatschappelijke en economische opgaven. Het heeft de ambitie om als vierde economische regio de hoofdstructuur van Nederland te completeren, naast Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. 


Om deze positie te versterken, vraagt Regio Zwolle het nieuw te vormen kabinet om oog en oor te hebben voor de regio, waaronder de strategische logistieke positie van Regio Zwolle en Port of Zwolle. Regio Zwolle biedt als dé ideale experimenteerregio aan om samen met het nieuwe kabinet schouder aan schouder te bouwen aan de toekomst van het hele land. 


> Bekijk hier de nieuwe promovideo van Regio Zwolle

Divisiepartners