Voetbalacademie

Voetbalacademie

Het opleiden van eigen jeugd is essentieel binnen het huidige betaald voetbal. De club zet zich, in samenwerking met het Centre for Sports and Education (CSE), met hart en ziel in om de kwaliteit van de voetbalacademie verder te ontwikkelen.

Nationale voetbalacademie 

De jeugdopleiding van PEC Zwolle is door de KNVB beoordeeld als nationale voetbalacademie. De nationale voetbalacademie is het één na hoogst haalbare niveau, achter de internationale voetbalacademie.


Jeugdteams 

De PEC Zwolle voetbalacademie beschikt over tien jeugdelftallen: O19, O17, O16, O15, O14, O13, O12, O11, O10 en O9. De wedstrijden worden op zaterdag gespeeld in het MAC3PARK stadion of op het terrein van buurtvereniging Be Quick’28.


Samenwerkingen 

De voetbalacademie van PEC Zwolle werkt inmiddels samen met 30 amateurverenigingen uit de regio. Met deze partnerschappen wordt invulling gegeven aan de kernpropositie van PEC Zwolle, waarbij voetbal de verbindende factor in de regio zal zijn en er voor beide partijen een win-win situatie ontstaat. Klik hier om de samenwerkende amateurverenigingen te bekijken. 


Tenuesponsoren 

De jeugdteams van de PEC Zwolle voetbalacademie spelen met dezelfde shirtsponsoren als het eerste elftal van de club. Dit houdt in dat hoofdsponsor Molecaten de borst siert, kledingsponsor Craft Sportswear is, Travelbags en HANOS de achterkant van het shirt versieren en Kookwinkel Oldenhof met VDK Groep op de mouw staat. Broeksponsor van alle jeugdteams is de komende jaargang de Supportersclub PEC Zwolle.


Centre for Sports & Education 

Bij PEC Zwolle vinden wij voetbal belangrijk, maar wordt er ook veel waarde gehecht aan onderwijs. Daarom werkt de club nauw samen met het Centre for Sports & Education (CSE). Alle jeugdspelers van PEC Zwolle die voortgezet onderwijs volgen doen dit bij het CSE. Ook voor leerlingen die een studie volgen in het middelbaar beroepsonderwijs (MBO) zijn er voldoende mogelijkheden om voetbal en onderwijs optimaal op elkaar af te stemmen. Het CSE biedt onderwijs op maat aan voor het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs. Ook voor het basisonderwijs biedt het CSE deze mogelijkheid. Een groot voordeel van deze samenwerking is de weekinvulling. Onze jeugdspelers trainen in de ochtenduren en zijn rond 15.30 uur vrij. Ze hebben dan zowel trainingen als het onderwijs gevolgd.


Het doel van het CSE is om sporters met een professioneel perspectief een complete opleiding te bieden in de vorm van een optimale balans tussen sport, school en thuis. De opleiding bestaat uit drie domeinen, te weten het sporttechnisch-, het onderwijs en het sport ondersteunend domein. Het unieke aan het CSE is dat de sport centraal staat. Een meerwaarde is bovendien dat je als voetballer zowel individueel als in teamverband in contact komt met andere talentvolle sporters. Om voor het CSE in aanmerking te komen moet je spelen in de jeugdteams van PEC Zwolle. Voor meer informatie van het CSE: www.cse-zwolle.nl.

Eredivisie partners