Logistiek Netwerk Regio Zwolle van start

Logistiek Netwerk Regio Zwolle van start

Donderdagavond won PEC Zwolle de bekerwedstrijd tegen VVV Venlo. PEC Zwolle speelde tegen een tegenstander uit een aansprekende logistieke hotspot in Nederland. Dit was aanleiding om voorafgaand aan de wedstrijd een netwerkbijeenkomst te organiseren met organisaties uit de logistieke sector. De deelnemers werden geïnspireerd door de logistieke hotspot Venlo-Venray. Ook werd de aftrap gegeven voor het Logistiek Netwerk Regio Zwolle.

Venlo-Venray

In een onderzoek dat wordt uitgevoerd door Logistiek Magazine prijkt Venlo-Venray de laatste jaren steevast als hotspot nummer 1 op de logistieke kaart van Nederland. Rico Gielen (manager marketing Seacon Logistics) was in het MAC3PARK stadion te gast om te vertellen over de logistieke regio Venlo-Venray, het hoofdsponsorschap bij VVV-Venlo en Seacon Logistics.


Het familiebedrijf is als logistieke ketenregisseur met meer dan 700 medewerkers aanwezig in ongeveer 75 landen. Het bedrijf heeft wereldwijd een wijdvertakt netwerk opgebouwd en werkt wereldwijd samen met een grote diversiteit aan logistiek gerelateerde organisaties. Gielen gaf daarbij een aantal voorbeelden hoe het hoofdsponsorschap bij VVV-Venlo deuren voor het bedrijf heeft geopend.


Logistiek Netwerk Regio Zwolle van start

Ook de Regio Zwolle heeft zich daadkrachtig getoond in logistieke samenwerking. In 2015 is Port of Zwolle gelanceerd en het Logistiek Expertise Centrum opgericht. Ook zijn er logistieke opleidingen beschikbaar bij de MBO- en HBO-onderwijsinstellingen.


Marco Swenne (general manager Port of Zwolle), Arthur Reijnders (programmamanager Logistiek Expertise Centrum) en Arjan Jansen (Regio Zwolle United) blikten terug op de behaalde successen en vertelden over hun ambities voor de komende jaren. Logistieke organisaties hebben de handen ineengeslagen, maar er is verdere winst te behalen. Toenemende samenwerking tussen het bedrijfsleven, overheid en onderwijsinstellingen is daarbij een belangrijke voorwaarde. Om die reden was donderdagavond de aftrap het Logistiek Netwerk Regio Zwolle.


Logistiek Netwerk Regio Zwolle 

Het is een netwerk waarbij organisaties elkaar kunnen ontmoeten rondom thema’s als arbeid, economie en kennis. De kracht van sport wordt hierbij gebruikt als ontmoetingsplaats en uithangbord om de scharnierfunctie tussen de Regio Zwolle en Noordoost-Europa te positioneren. Dit kan bijvoorbeeld door de logistiek voor bedrijven te optimaliseren, ladingen in de Regio Zwolle op elkaar af te stemmen, krachten te bundelen ten behoeve van lobby, door kenniscirculatie de juiste vakkrachten op te leiden en door evenementen, marketing en promotie de zeehavens en het achterland te verbinden.


Leo Bronkhorst, directeur logistiek Scania: “Ik ben blij dat in de Regio Zwolle steeds nauwer wordt samengewerkt in de logistieke sector. Het Logistiek Netwerk Regio Zwolle is een volgende stap in deze ontwikkeling, waarbij we de competenties van het Logistiek Expertise Centrum, Port of Zwolle, PEC Zwolle en alle andere stakeholders optimaal kunnen benutten. Scania is supporter van deze ontwikkeling en draagt het netwerk en warm hart toe. De komende jaren moeten we hier verdere stappen in zetten en daarom roep ik dan ook andere producerende bedrijven op om de handen ineen te slaan met Scania en het Logistiek Netwerk. Met als doel het versterken van de sociaal-economische kracht van onze regio.”

Divisiepartners