Excursie naar imponerend Rotterdam

Excursie naar imponerend Rotterdam

Op donderdag 29 juni bracht een groep relaties van Regio Zwolle United en Kennispoort Regio Zwolle een bezoek aan Rotterdam. Vroeg in de morgen zette de PEC Zwolle-bus koers naar Zuid-Holland.

De groep werd ontvangen door Arwen Korteweg in het World Port Center, waar Port of Rotterdam gevestigd is. Hij vertelde over de historie van de samenwerking tussen Rotterdam en Zwolle. Ook ging hij in op de grote transitie opgaven van de grootste haven van Europa, met impact op Noord- en Oost-Europa.

 

Na het bezoek aan het World Trade Center brachten twee watertaxi's (gebouwd door partner Alumax Boats uit Meppel) het gezelschap naar de Rotterdam Fruit Wharf. De groep werd door een bevlogen Peter van de Laar rondgeleid door loodsen vol bananen, mango's, appels en vele andere fruitsoorten.

 

Vervolgens werd FutereLand bezocht, met een rondvaart over de Tweede Maasvlakte, met inspirerende voorlichting door Maarten van Oosten. De grootste schepen van de wereld maakten indruk op de bezoekers. Zoals de nummer vijf van de wereld op de lijst van grootste containerschepen: de Ever Alp van Evergreen.

 

Tot slot werd de inspirerende excursie afgesloten met een etentje Oostvoorne, waarna de bus weer huiswaarts ging. Een informatieve en waardevolle dag!