Convenantvereniging: VVOG

Convenantvereniging: VVOG

PEC Zwolle werkt op intensieve wijze samen met een dertigtal amateurclubs uit de stad en wijde regio. Op woensdag wordt er een zogenaamde convenantvereniging uitgelicht. Vandaag is het de beurt aan Voetbalvereniging Ons Genoegen, oftewel VVOG uit Harderwijk. De club waar PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen zijn roots heeft liggen. Aan het woord de voorzitter van het jeugdbestuur, Gert Jan Krop.

Opgericht: 13 mei 1927

Sportpark: De Strokel

Velden: 8 velden

Leden: ca 1.150

Eerste elftal: 3e divisie

Aantal (jeugd)spelers bij PEC Zwolle: Er voetballen 2 jeugdspelers van VVOG bij PEC Zwolle. En uiteraard komt de aanvoerder van PEC Zwolle, Bram van Polen, uit de jeugdopleiding van VVOG. Hij woont in Harderwijk, is een ambassadeur van onze vereniging en een regelmatige gast op ons mooie sportpark.


Wat is de mooiste anekdote van de vereniging?

VVOG is van oorsprong een zondagvereniging die in de loop van de jaren gewijzigd is naar een zaterdagvereniging. Afgelopen jaar zijn een aantal 'jongeren' weer begonnen met het voetbal op zondag zodat ook deze tak nieuw leven wordt ingeblazen. VVOG is een vereniging voor iedereen.

Daarnaast zijn wij trots dat PEC Zwolle en VVOG een (assistent-)bondscoach voor het Nederlands elftal hebben 'opgeleid' in de persoon van Dwight Lodeweges. Een trainer met passie voor het voetbalspel maar ook zeer betrokken bij de verenigingen waar hij heeft gewerkt. Dwight bezoekt ons sportpark nog regelmatig en heeft nog vele waardevolle contacten binnen onze vereniging.



Hoe uit de vereniging zijn maatschappelijke betrokkenheid?

VVOG heeft een brede maatschappelijke betrokkenheid. De vereniging stimuleert en faciliteert het G-voetbal. Deze doelgroep krijgt speciale aandacht met intensieve begeleiding. Daarnaast zijn wij een jaar geleden begonnen met het voetbal voor ouderen, het 'walking football'. Elke vrijdagochtend wordt dit door een grote groep voetballers met heel veel plezier gedaan. Naast het sportieve element is dit ook voor de mensen een belangrijke sociale invulling. Tenslotte ondersteunt VVOG de onderzoeken en het werk van Support Casper. Het geld wat zij binnen krijgen uit onder andere donaties is heel hard nodig om de onderzoeken naar alvleesklierkanker te bekostigen. In de acties die VVOG organiseert wordt een deel van de opbrengst aan deze organisatie geschonken.



Hoe wordt de samenwerking met PEC Zwolle ervaren?

De binding die wij als VVOG hebben met PEC Zwolle is goed. Er is regelmatig contact met de scouts en overige technische mensen over spelers en het begeleiden van spelers. Met de scouting is er ook overleg op zaterdag fysiek, daarnaast heeft het HO regelmatig contact met de scouting en hoofd scouting over voetbalinhoudelijke zaken.

Met de trainers van VVOG zijn we aanwezig op de scholingsbijeenkomsten. Deze bijeenkomsten zijn voor de trainers erg leerzaam. We maken tijdens interne bijeenkomsten binnen VVOG met trainers ook weer gebruik van het materiaal wat is aangeleverd tijdens de scholingen.

Wat wij als club ook erg prettig vinden is dat er ook meisjes vanuit de onderbouw een aantal trainingen bij PEC Zwolle hebben meegemaakt. Zowel vanuit onze vereniging als de ouders is hierop zeer positief gereageerd.


Vorige edities:

VV Nunspeet

SVI

SDC Putten

FC Dalfsen

Be Quick '28

FC Meppel

Go Ahead Kampen

SV Zwolle

Rohda Raalte

WVF

Flevo Boys

V.V. Hattem

ZAC