Convenantvereniging: Rohda Raalte

Convenantvereniging: Rohda Raalte

PEC Zwolle werkt op intensieve wijze samen met een dertigtal amateurclubs uit de stad en wijde regio. Elke woensdag wordt er een zogenaamde convenantvereniging uitgelicht. Deze week staat Rohda Raalte in de schijnwerpers, waar voorzitter Han Reinders de vragen beantwoordt.

Opgericht: 20 mei 1929

Sportpark Tijenraan, capaciteit 4500 toeschouwers

Velden: 6 speelvelden

Leden: 1350

Eerste elftal: 3e plaats 1e klasse E regio Oost ( zondag )

Soort overeenkomst: zilver

Samenwerking sinds: 2012

Aantal (jeugd)spelers bij PEC Zwolle:

3 in de voetbalacademie; Glenn Bultman O11, Tim Maatman O14, Max Koelen O19

5 in het vrouwenvoetbal; Imre van der Vegt, Evi Maatman, Jill Diekman (Jong PEC Zwolle Vrouwen) en Marilyn Brummel en Ilse Kemper (trainingsgroep O14 CSE) 

Website Rohda Raalte


Wat is de mooiste anekdote van de vereniging?

,,Een bijzondere vraag: ik zou deze graag willen vertalen naar het hoogtepunt in dit seizoen. Na jarenlang de wens te hebben gehad om de kantine te vernieuwen, hebben we afgelopen 6 maart ons geheel vernieuwde clubhuis, samen met het vernieuwde secretariaat en bestuurskamer geopend. Helaas hebben we hier nog niet lang van kunnen genieten door de sluiting van het sportpark in verband met de coronacrisis. Wij zijn erg trots, dat we dit samen met behulp van vele vrijwilligers hebben kunnen bereiken. Een mooie kers op de taart in ons 90-jarig jubileum, naast alle andere leuke activiteiten.”


Hoe wordt de samenwerking met PEC Zwolle ervaren? 

,,Als uitermate positief. De PEC Zwolle thema avonden en verdere ondersteuning vanuit de club is inmiddels een vast onderdeel van het continu verbeteren van de voetbalkwaliteit en het verenigingsleven bij Rohda Raalte.”


Hoe uit de vereniging zijn maatschappelijke betrokkenheid en hoe gaat het om met de huidige corona-tijd?

,,Hier kunnen we van PEC Zwolle zeker nog wat van leren. Onze maatschappelijke betrokkenheid zit voornamelijk in de oprichting van het Walking Football, assortiment verandering in het clubhuis naar een gezonder aanbod en een nagenoeg rookvrij sportpark. Ook bieden wij maatschappelijke stageplekken voor studenten, crossloop voor de jeugd en organiseren we een jeugdkamp.”


,,De huidige coronatijd is een vervelende periode. Uiteraard zeer heftig voor direct betrokkenen, mensen die kampen met gezondheidsklachten en die werkzaam zijn in vitale beroepen. We hebben direct na de aankondiging ons sportpark en clubhuis gesloten. Het is daarmee ook wel een saaie tijd: geen voetbal en niet samenzijn, dat past helemaal niet binnen onze vereniging. Hier draait het juist om elkaar ontmoeten.”


Vorige edities:

FC Meppel

Go Ahead Kampen

SV Zwolle


Fotografie: Luck Haerlman en Foto Dadas.

Eredivisie partners