Convenantvereniging: VV Nunspeet

Convenantvereniging: VV Nunspeet

PEC Zwolle werkt op intensieve wijze samen met een dertigtal amateurclubs uit de stad en wijde regio. Op woensdag wordt er een zogenaamde convenantvereniging uitgelicht. Vandaag de club waar selectiespeler Jesper Drost zijn eerste stappen op het voetbalveld maakte: VV Nunspeet. Aan het woord de secretaris van de club, Beert Bouw.

Opgericht: 01-09-1924

Sportpark: De Wiltsangh

Velden: 5

Leden: 932

Eerste elftal: Eerste klasse D

Aantal (jeugd)spelers bij PEC Zwolle: 5 (incl. een selectiespeler)


Wat is de mooiste anekdote van de vereniging? 

Jaren geleden hadden wij een verzorger van het eerste elftal die tijdens een bingoavond in december als Sinterklaas de bingo draaide.

Enkele leden van de club hadden hier lucht van gekregen en hebben toen met een speler van het eerste elftal, die ook politieagent was, geregeld dat wij met de politieauto en de echte Sinterklaas en twee pieten, de 'bingosinterklaas' gingen ontmaskeren. We kwamen aan op het sportpark met zwaailicht en sirene en twee politieagenten.

De agenten hebben toen de 'bingosinterklaas' in de boeien geslagen en afgevoerd. Deze was zo onder de indruk en dacht dat hij echt werd gearresteerd. Hij kreeg het zo benauwd dat we dachten dat er nog een arts aan te pas moest komen. Maar eind goed al goed; de 'bingosinterklaas' is afgevoerd en de echte Sinterklaas en pieten hebben de avond tot een goed einde gebracht.


Hoe uit de vereniging zijn maatschappelijke betrokkenheid?

De vereniging heeft elk jaar meerdere stagiaires die een maatschappelijke stage moeten volbrengen. Sinds walking football is opgericht hier, zijn de reacties ook zeer positief. Mede met het oog op het samenzijn en sociaal contact.


Hoe wordt de samenwerking met PEC Zwolle ervaren?

Binnen de hele vereniging wordt deze samenwerking als zeer positief ervaren. De communicatie tussen vereniging en de scout loopt goed. Deze meldt zich altijd als hij komt kijken en geeft daarbij aan voor welk team. Er is van Nunspeet altijd iemand om hem te ontvangen en naar de teams te begeleiden waar hij wil kijken. De toernooien tussen de convenantverenigingen worden als heel leuk ervaren door zowel spelers, begeleiding als ouders.


Vorige edities:

SVI

SDC Putten

FC Dalfsen

Be Quick '28

FC Meppel

Go Ahead Kampen

SV Zwolle

Rohda Raalte

WVF

Flevo Boys

V.V. Hattem

ZAC




Fotografie: Niels Boersema