Convenantvereniging: V.V. Hattem

Convenantvereniging: V.V. Hattem

PEC Zwolle werkt op intensieve wijze samen met een dertigtal amateurclubs uit de stad en wijde regio. Elke woensdag wordt er een zogenaamde convenantvereniging uitgelicht. Deze week is het de beurt aan V.V. Hattem. De vragen worden beantwoord door Arjen Noordberger, jarenlang bestuurslid jeugdzaken, actief verenigingslid.

Opgericht: 1 mei 1918

Sportpark: ‘t Achterveen

Velden: 4, 1 kunstgrasveld, 1 trainingsveld, 2 grasvelden.

Leden: 550

Eerste elftal: derde klasse zaterdag, 11e plek

Samenwerking sinds: 2017

Aantal (jeugd)spelers bij PEC Zwolle: 1 Damian Halfwerk JO18


Wat is de mooiste anekdote van de vereniging?

,,Binnen de vereniging heeft in haar 102-jarige bestaan natuurlijk veel plaatsgevonden wat als mooiste anekdote kan worden benoemd. Zo is de promotie naar de hoofdklasse in 1980 een unieke gebeurtenis, net als Leo Beenhakker die zich als coach van Ajax hardop afvroeg of het nou hier de bedoeling was te gaan biljarten of te gaan voetballen. Toch valt onze keus op de viering van het 100-jarig jubileum in 2018. Behalve het unieke feestprogramma, dat werd afgesloten met de oefenwedstrijd Ajax – Steaua Boekarest voor zo’n 4500 toeschouwers, heeft de vereniging in aanloop naar het jubileum haar accommodatie geüpgraded. De kantine is in een Grand Café-stijl een plek geworden voor iedereen, 2 speelvelden hebben een automatische sproei-installatie en de jeugdafdeling is door de extra aandacht en prioriteitsstelling een voorloper geworden in de regio. Hiervan zijn de (sportieve) resultaten duidelijk zichtbaar en de vereniging zal hier nog jaren plezier van hebben.”


Wat is de overeenkomst tussen uw vereniging en PEC Zwolle?      

,,De overeenkomsten tussen PEC Zwolle en v.v. Hattem zijn dat beide echte traditionele voetbalverenigingen met historie zijn, die naast actieve en passieve voetbalbeleving ook meer betekenen in de gemeenschap. Maatschappelijke betrokkenheid, een warme vereniging willen zijn voor brede groepen in de samenleving, of zoals het motto van v.v. Hattem “een voetbalvereniging voor iedereen te zijn.”


Hoe wordt de samenwerking met PEC Zwolle ervaren?

,,We ervaren de samenwerking met PEC Zwolle als prettig, warm en nuttig. Naast het bezoeken door trainers en coördinatoren van de thema-avonden XXL is er regelmatig contact met Martijn Hollewand. Ook is onze club al jaren gastheer in de voorbereiding voor wedstrijden die PEC Zwolle speelt tegen buitenlandse tegenstanders. Voorbeelden van de goede samenwerking zijn ook de voetbalclinic die PEC Zwolle trainers hebben gegeven tijdens de jubileumweek, het gezamenlijk met PEC Zwolle organiseren van de halve finales Future Academy voor de JO11, mascotte Zwolfje die vaste gast is tijdens de seizoenopening van de Mini’s en de keren dat jeugdteams line-up of ballenjongen/meisje zijn geweest in het MAC3PARK stadion.”


Hoe uit de vereniging zijn maatschappelijke betrokkenheid en hoe gaat het om met de huidige corona-tijd?

,,Maatschappelijke betrokkenheid is v.v. Hattem niet vreemd. De vereniging was in de crisisjaren al betrokken bij werkgelegenheidsprojecten en geeft nu onderdak aan een toneelvereniging, nationaal kamp schipperskinderen en in de zomervakantie aan de kinderopvang. Ook collecteren de jeugdteams O13 en 015 ieder jaar in Hattem voor Fonds gehandicapten Sport en is in 2012 “Hattem onbeperkt” gestart. Een voetbalproject voor kinderen met een stoornis binnen het autistische spectrum -of een andere gedrag- of concentratiestoornis (ADHD, ADD). De laatste jaren werken we hiervoor samen met Stichting Empower, dezelfde partner als waar PEC Zwolle United 'PEC kicks ASS' mee uitvoert. Corona heeft ook in Hattem het voetbal stilgelegd, vanaf de eerste mogelijkheid heeft de vereniging in fases gezorgd dat jeugdteams weer allemaal 2 keer per week en volgens de geldende richtlijnen kunnen trainen.”


Fotografie: Marcel Senz


Vorige edities:

FC Meppel

Go Ahead Kampen

SV Zwolle

Rohda Raalte

WVF

Flevo Boys

Eredivisie partners