Convenantvereniging: FC Dalfsen

Convenantvereniging: FC Dalfsen

PEC Zwolle werkt op intensieve wijze samen met een dertigtal amateurclubs uit de stad en wijde regio. Elke woensdag wordt er een zogenaamde convenantvereniging uitgelicht. Vandaag is het de beurt aan SJO FC Dalfsen. Aan het woord Wim Hulleman van het jeugdbestuur van de Dalfser fusieclub.

Opgericht: Op 16 februari 2018 als samenwerkingsverband van de convenantverenigingen ASC’62 en SV Dalfsen.

Sportpark: Sportpark Gerner.

Velden: 7

Leden: 510 (42 teams in competitie)

Eerste elftal: 1e klasse zondag (s.v. Dalfsen), 2e klasse zaterdag (ASC Heren 1), 1e klasse zaterdag (ASC Dames 1)

Soort overeenkomst: Alliantie

Aantal (jeugd)spelers bij PEC Zwolle: 2 (Danique Noordman en Yaden Holtman).


Wat is de mooiste anekdote van de vereniging?

Sinds seizoen 2018-2019 zijn de spelers van FC Dalfsen in de opvallende groenzwarte tenues aan het voetballen op ons sportpark Gerner en in de wijde regio. Met het samengaan van de alle jeugdteams van de convenantverenigingen ASC ’62 en SV Dalfsen is deze jeugdafdeling ontstaan: FC Dalfsen. De naam FC Dalfsen staat officieel voor “Fusieclub Dalfsen”. Door deze fusie zijn er meer teams per leeftijdscategorie en is het beter te organiseren om spelers en speelsters zo in te delen dat het goed aansluit bij ambitie, niveau en beleving. Daarnaast kunnen de kwaliteiten van beide verenigingen goed worden gebundeld en kan het mooie sportcomplex Gerner optimaal worden benut. In ons jonge bestaan heeft elk team van ons al zijn eigen verhaal gemaakt. Een aaneenrijging van successen en teleurstellingen door elkaar. Dat is sport en dat geeft onze spelers de nodige bouwstenen voor hun ontwikkeling. Zoals het nu loopt, lijkt SJO FC Dalfsen een succesverhaal te worden. 


Hoe uit de vereniging zijn maatschappelijke betrokkenheid en hoe gaat het om met de huidige corona-tijd?

FC Dalfsen profileert zich als vitaal en verbindend. Wij organiseren ook andere voetbalactiviteiten naast het reguliere pakket. Wij werken gericht aan een train-de-trainer traject om onze trainers van de toekomst op te leiden. Tenslotte werkt FC Dalfsen eraan om iedereen mee te laten doen: van G-voetbal tot walking football. In corona-tijd stelt FC Dalfsen (samen met de moederverenigingen) Sportpark Gerner open strikt conform de RIVM-richtlijnen. Er wordt volop getraind en voetbal beleefd. 


Wat is de overeenkomst tussen uw vereniging en PEC Zwolle?      

De overeenkomst tussen PEC Zwolle en FC Dalfsen is dat de ontwikkeling van de individuele speler centraal staat. Door het grote aantal teams lukt het ons steeds beter om iedere speler op zijn/haar niveau te laten spelen.


Hoe wordt de samenwerking met PEC Zwolle ervaren?

De samenwerking wordt als leerzaam en constructief ervaren. Als vereniging met een grote ontwikkelbehoefte maken wij dankbaar gebruik van de evenementen die PEC Zwolle aanbiedt, zoals voorbeeldtrainingen en informatieavonden.


Vorige edities:

Be Quick '28

FC Meppel

Go Ahead Kampen

SV Zwolle

Rohda Raalte

WVF

Flevo Boys

V.V. Hattem

ZAC

Eredivisie partners