Convenantvereniging: SDC Putten

Convenantvereniging: SDC Putten

PEC Zwolle werkt op intensieve wijze samen met een dertigtal amateurclubs uit de stad en wijde regio. Op woensdag wordt er een zogenaamde convenantvereniging uitgelicht. Vandaag is het de beurt aan SDC Putten. Aan het woord Edwin Schotsman, hoofd opleiding van de vereniging.

SDC Putten

Opgericht: 1 juni 1952

Sportpark: Putter Eng, met een capaciteit van 2.000 toeschouwers

Velden: 7 velden, waarvan 2 kunstgras en 1 miniveld kunstgras

Leden: ongeveer 1250

Eerste elftal: hoofdklasse B

Aantal (jeugd)spelers bij PEC Zwolle: 4

Samenwerking gestart: 4 jaar geleden


Wat is een mooie anekdote over de vereniging?

,,Een grappig verhaal over ons sportpark… In het verleden liepen er loslopende kippen tussen de struiken die tussen de sportvelden liggen. Tijdens trainingen vloog er met regelmaat een kip het veld op, wat voor grote hilariteit zorgde. Ook andersom vloog er weleens een bal de struiken in, waarna de kippen de speler die de bal zocht duidelijk maakte dat dit niet de bedoeling was… Tegenwoordig zijn er geen kippen meer bij SDC, te gevaarlijk voor deze lieve beestjes."

Hoe uit de vereniging zijn maatschappelijke betrokkenheid en hoe gaat het om met de huidige corona-tijd?

,,Tot deze week werd er door alle teams weer 1x per week getraind. SDC heeft hiervoor een coronaprotocol opgesteld dat is goedgekeurd door Jong Putten en de gemeente. Toen het sportpark gesloten was tijdens de eerste fase van de coronacrisis, zorgde SDC in samenwerking met PEC Zwolle voor oefeningen die de spelers thuis konden uitvoeren. SDC stimuleert de maatschappelijke betrokkenheid. Zo promoot het de leden om bij lokale ondernemers en sponsoren inkopen te doen door o.a. adverteren op de website van SDC Putten. Daarnaast zoekt het de verbinding met maatschappelijke betrokkenheid naar andere verenigingen. De plaatselijke dansschool kan tijdens de coronacrisis bijvoorbeeld gebruikmaken van het sportpark en niet-leden mogen ook bij SDC komen trainen."


Wat is de overeenkomst tussen SDC en PEC Zwolle?     

,,De clubs hebben een familiair karakter en voelen warm aan. Daarnaast werken beide clubs met een relatief klein budget en zijn daardoor innovatief en creatief."


Hoe wordt de samenwerking met PEC Zwolle ervaren?

,,SDC Putten ervaart de samenwerking met PEC als heel goed en ook het contact met de regioscout is erg prettig. Hij heeft veel belangstelling voor de club en heeft oog voor het individu. Daarnaast krijgt SDC van PEC alle gelegenheid om op allerlei fronten op voetbalgebied beter te worden. De samenwerking is dan ook een echte meerwaarde."


Vorige edities:

FC Dalfsen

Be Quick '28

FC Meppel

Go Ahead Kampen

SV Zwolle

Rohda Raalte

WVF

Flevo Boys

V.V. Hattem

ZAC

Eredivisie partners