Convenantvereniging: Flevo Boys

Convenantvereniging: Flevo Boys

PEC Zwolle werkt op intensieve wijze samen met een dertigtal amateurclubs uit de stad en wijde regio. Elke woensdag wordt er een zogenaamde convenantvereniging uitgelicht. Deze week staat Flevo Boys in de schijnwerpers, de voetbalvereniging uit Emmeloord. Aan het woord is voorzitter Henderikus Oostra.

Opgericht: 1 mei 1957

Sportpark: Ervenbos

Velden: 3 kunstgras, 2 natuurgras, 3 pupillen

Leden: 1050

Eerste elftal: Landelijke Hoofdklasse B

Soort overeenkomst: gouden

Samenwerking sinds: 2018

Aantal (jeugd)spelers bij PEC Zwolle: 5.


Wat is de mooiste anekdote van de vereniging?

,,Elke vereniging kent pieken zijn en dalen. Flevo Boys is van oudsher een stabiele hoofdklasser met af en toe een uitstapje naar boven of beneden (o.a. Topklasse en 1e klasse). De laatste promotie was in het seizoen 2017-2018 na een jaartje 1e klasse. Flevo Boys heeft een goede aantrekkingskracht in Midden- en Noord-Nederland. Spelers uit Friesland en Groningen zien reisafstand niet als een probleem. Ze kiezen voor de positieve en vriendschappelijke sfeer van onze vereniging. Uniek is de prestatie van Flevo Boys in de KNVB-districtsbeker. Van de laatste vier edities stond Flevo Boys drie keer in de finale waarvan er twee keer op rij werd gewonnen. Dus met recht een cupfighter. De wedstrijden tegen BVO’s ervaren we als krenten in de pap. Wij hebben de afgelopen jaren o.a. Vitesse, Fortuna Sittard en FC Groningen mogen verwelkomen.”


Hoe wordt de samenwerking met PEC Zwolle ervaren?

,,Flevo Boys en PEC Zwolle hebben nog niet zo lang een samenwerking, maar de contacten onderling zijn al prima. Zo zijn we bezig om bij Flevo Boys meer trainers zelf op te leiden en daar krijgen we hulp bij van PEC Zwolle. We gaan met een aantal potentiële nieuwe trainers naar Zwolle om daar eens in de keuken te kijken en andersom komt PEC Zwolle ook bij ons om een aantal clinics te geven. Het is mooi dat onze talenten een kans kunnen krijgen. Het is tevens waardevol als ze naar een periode van opleiding weer op het vertrouwde nest terug kunnen keren.“


Hoe uit de vereniging zijn maatschappelijke betrokkenheid?

,,Bij Flevo Boys zeggen we: voetbal is voor iedereen. Niemand is belangrijker dan wie ook. Spelers van G-team of de selectie, bestuur, vrijwilligers, ouders, supporters, sponsoren, ieder kan zich op basis van gelijkwaardigheid thuis voelen. We willen een veilige omgeving bieden, ook voor de sociaal zwakkeren in de samenleving.”


Wat is de overeenkomst tussen Flevo Boys en PEC Zwolle?      

,,Voor beide clubs geldt: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Plezier en opleiding staan centraal. Van daaruit sturen we op de beste prestaties in brede zin."


Vorige edities:

FC Meppel

Go Ahead Kampen

SV Zwolle

Rohda Raalte

WVF

Eredivisie partners