Convenantvereniging: FC Meppel

Convenantvereniging: FC Meppel

PEC Zwolle werkt op intensieve wijze samen met een dertigtal amateurclubs uit de wijde regio. Vanaf nu wordt er elke woensdag een zogenaamde convenantvereniging uitgelicht. Deze week verzorgt FC Meppel de aftrap, waar Dirk Jan van der Meulen, hoofd opleiding, de antwoorden geeft.

Opgericht: 24 februari 1930

Leden: 850

Sportpark: Sportpark Ezinge, capaciteit 1500 toeschouwers

Velden: vier velden (allemaal verlicht en ook in gebruik voor training) en een specifiek trainingsveld

Eerste elftal: tweede klasse J, zevende plek

Soort overeenkomst PEC Zwolle: zilveren

Samenwerking sinds: 2012

Aantal (jeugd)spelers bij PEC Zwolle: 1; Twan van der Kamp.

Website FC Meppel


Wat is een mooie anekdote of prestatie van de vereniging?

,,2 juni 1991 is voor FC Meppel een gedenkwaardige dag. De groen-witten komen dat seizoen uit in de 2e klasse (destijds het tweede amateurniveau van Nederland) en eindigt als tweede achter Broekster Boys. In de nacompetitie worden Blauw Wit’34 (0-1) en Heerenveense Boys (4-2) verslagen, waarna de finale volgt tegen ASWH voor een plek op het hoogste amateurniveau van Nederland. In Scherpenzeel komt FC Meppel na een 0-1 achterstand op een 3-1 voorsprong en lijkt er met 7 minuten te gaan niets meer mis te kunnen gaan. De in grote getale meegereisde aanhang maakt zich langzaam op voor een groot feest, maar in een onvoorstelbare slotfase scoort ASWH binnen 7 minuten driemaal en trek alsnog met 3-4 aan het langste eind” zegt Van der Meulen.


Hoe wordt de samenwerking met PEC Zwolle ervaren?

,,De samenwerking wordt als zeer positief ervaren. We zien dat, in tegenstelling tot het verleden, BVO’s niet alleen meer halen bij de amateurvereniging. Er wordt tegenwoordig heel veel gebracht en PEC Zwolle is daar een voortrekker in wat betreft de clubs in onze regio. Op het vlak van kennisoverdracht (bijvoorbeeld oefenstof, speelwijze, sponsoring, opleiding etc) staat de club zeker open voor input en van beide kanten staat de deur altijd open. Zo organiseren wij al jaren samen met PEC Zwolle de kwart en halve finale van het 6x6 of 8x8 toernooi van alle samenwerkende clubs, geven trainers van PEC regiotrainingen, organiseren kaderbijeenkomsten en andere scholingen bij ons. Wij zijn ook in Zwolle altijd welkom voor het bijwonen van trainingen, wedstrijden en andere bijeenkomsten, zoals bijvoorbeeld de terugkerende thema-avond XXL. De medewerkers van PEC Zwolle waar wij als FC Meppel contact mee hebben doen dit op een constructieve, open en plezierige wijze waardoor wij ook echt het gevoel hebben dat er sprake is van een samenwerking. Dit is met name in het opleiden van onze jeugd zeer waardevol en daar zijn we PEC Zwolle dan ook dankbaar voor” aldus Van der Meulen.


Hoe uit de vereniging zijn maatschappelijke betrokkenheid en hoe gaat het om met de huidige corona-tijd?

,,De slogan van FC Meppel is niet voor niets “Plezier en Prestatie”. Iedereen voetbalt op zijn of haar niveau, maar allemaal op basis van plezier. Het thuis voelen bij de vereniging met een “familiegevoel” is belangrijk. FC Meppel wil samen met haar leden een belangrijke rol vervullen in de Meppeler samenleving. Naast een jarenlang partnership met KWF wordt er met vele acties altijd gezocht naar ondersteuning van goede doelen. Dit kan financieel zijn, maar ook het betrekken van bijvoorbeeld gehandicapten sport bij de activiteiten. Van een bingoavond met als doel Pink Ribbon tot de spelers van FC MEO, sporters met een verstandelijke beperking, in een plaatjes actie of als line-up bij Lucky Ajax.”


,,In de huidige corona-tijd proberen we zoveel mogelijk de leden en ouders/verzorgers van informatie te voorzien. Niet alleen of er gevoetbald wordt, maar ook iedereen te wijzen op de maatregelen en adviezen van Rijksoverheid, RIVM en KNVB. Ook hier heeft een vereniging met haar volledige kader een verantwoordelijkheid te nemen richting haar leden” sluit Van der Meulen af. 

Eredivisie partners