Convenantvereniging: v.v. SVI

Convenantvereniging: v.v. SVI

PEC Zwolle werkt op intensieve wijze samen met een dertigtal amateurclubs uit de stad en wijde regio. Op woensdag wordt er een zogenaamde convenantvereniging uitgelicht. Vandaag is het de beurt aan v.v. SVI uit Zwolle. Aan het woord een oude bekende van de club; Arjan Jansen, bestuursvoorzitter voetbal en tevens lid van het algemeen bestuur v.v. SVI.

Opgericht: 1952

Sportpark: De Siggels

Velden: 5 waarvan 2 kunstgras

Leden: bijna 1400 waarvan 1.000 voetballend inclusief de zaalvoetbal

Eerste elftal: Eerste klasse oost

Aantal (jeugd)spelers bij PEC Zwolle: 5


Wat is de mooiste anekdote van de vereniging?

,,Er zijn veel prachtige anekdotes en daarvoor moeten we eigenlijk midden in de vereniging zijn waar de verhalen worden geboren. Dat is waar we als vv SVI mee bezig zijn. Waar PEC Zwolle middenin de Regio Zwolle staat, doen wij dat met SVI in Zwolle-Zuid met als kern: Ittersum. Daarnaast leveren we jaarlijks jeugdige voetballers af aan de BVO PEC Zwolle, maar de afgelopen 10 jaar ook op directieniveau en bij de medische staf.”  


Hoe uit de vereniging zijn maatschappelijke betrokkenheid?

,,Een aantal jaar geleden is de stichting MVO De Siggels opgericht die tot doel heeft de maatschappelijk kant van sport verder uit te bouwen. Eigenlijk in navolging op PEC Zwolle United. Hierin is een nauwe samenwerking met SportService Zwolle ontstaan waarbij we nu een sport BSO hebben, walking football, een beweegpark waar WIJZ haar bijdrage aanlevert en er is ook een samenwerking met het Deltion College op het gebied van facilitair en Sport&Bewegen. De kantine geldt daarbij als buurthuis waar altijd reuring is en de wijkbewoners ook terecht kunnen voor een kop koffie, sociaal praatje of activatie. Onze Buurthuisbeheerder coördineert dat en binnenkort start hij samen met de gemeente Zwolle een programma waarbij “Nieuwe Zwollenaren” inburgeren door middel van sport, activatie en taallessen.”  


Hoe wordt de samenwerking met PEC Zwolle ervaren?

,,Heel prettig en goed. De kennisuitwisseling is interessant, divers en wordt steeds beter bezocht en dat in combinatie met wedstrijdbezoek maakt dat we trots zijn op deze samenwerking. Het is meer dan alleen een samenwerking op technisch gebied, maar ook op bijvoorbeeld maatschappelijk en economisch vlak. Vorig jaar is onze hoofdtrainer bijvoorbeeld jeugdtrainer van PEC Zwolle O16 geworden en dat is in hele goede harmonie gegaan die een win-win heeft opgeleverd voor beide clubs.” 


Vorige edities:

SDC Putten

FC Dalfsen

Be Quick '28

FC Meppel

Go Ahead Kampen

SV Zwolle

Rohda Raalte

WVF

Flevo Boys

V.V. Hattem

ZAC


Foto: MCHL grafisch