Convenantvereniging: SV Zwolle

Convenantvereniging: SV Zwolle

PEC Zwolle werkt op intensieve wijze samen met een dertigtal amateurclubs uit de wijde regio. Elke woensdag wordt er een zogenaamde convenantvereniging uitgelicht. Deze week staat SV Zwolle in de schijnwerpers, waar bestuurslid Bert-Jan Lukje de vragen beantwoordt.

Opgericht: 6 juni 1926

Sportpark: Marslanden

Velden: Vier, waarvan één trainingsveld

Leden: 520

Eerste elftal: vierde klasse G zondag, zevende plek

Soort overeenkomst PEC Zwolle: bronzen

Samenwerking sinds: 2011

Aantal (jeugd)spelers bij PEC Zwolle: 1, Lauri Weijkamp, speelster PEC Zwolle Vrouwen. Volgend seizoen komt daar Koen Damman bij, die voor PEC Zwolle O12 gaat spelen.

Website SV Zwolle


Wat is een mooie anekdote of prestatie van de vereniging?

,,SV Zwolle promoveerde in het seizoen 2007-2008 voor het eerst in haar historie naar de tweede klasse van het zondagvoetbal. In de competitie werd SV Zwolle tweede achter kampioen Wijhe’92. Na zeges op FC Berghuizen en AJC’96 moest een duel tegen NEO de beslissing brengen. Op Sportpark Het Achterveen in Hattem won SV Zwolle een slijtageslag van de ploeg uit Borne; 1-2. Robbie Beernink maakte beide doelpunten."


Hoe wordt de samenwerking met PEC Zwolle ervaren?

,,SV Zwolle ervaart de samenwerking als zeer prettig. Om een voorbeeld te noemen, we openden onlangs onze verbouwde kantine. Mascotte Zwolfje en vijf speelsters van PEC Zwolle Vrouwen maakten er een onvergetelijke middag van. Daarnaast gaven trainers van PEC Zwolle ook een demonstratie tijdens de SV Zwolle Voetbal Driedaagse. Ook zijn speelsters van onze groeiende meisjesafdeling regelmatig als ballenmeisjes of line-up aanwezig bij de wedstrijden van de PEC Zwolle Vrouwen. Ook spelen de talenten van Jong PEC Zwolle Vrouwen hun wedstrijden af op ons sportpark. We hopen in de toekomst vaker gebruik te mogen maken van de wervingskracht van PEC ter promotie van vooral het jeugd- en damesvoetbal. Verder ervaren we de contacten met PEC Zwolle als warm, zoals de thema-avond XXL die mede wordt vormgegeven door Martijn Hollewand, speler van ons eerste elftal."


Hoe uit de vereniging zijn maatschappelijke betrokkenheid en hoe gaat het om met de huidige corona-tijd?

,,SV Zwolle is een gemoedelijke club, de club van Assendorp en de Pierik. We hebben een groeiende meidenafdeling en ook het vrouwenvoetbal groeit de laatste jaren met onder andere nieuwe 7 tegen 7-teams op de vrijdagavond. Op maatschappelijk gebied werken we veel samen met Sportpark Marslanden, waardoor er van allerlei activiteiten op ons sportpark zijn. Zo is er koersbal in de kantine en hebben we sinds dit seizoen ook een Walking Football-team. Ook is SV Zwolle bezig met de gezonde kantine, in het weekeinde kunnen de voetballers bijvoorbeeld gratis fruit eten voor en na wedstrijden. Wat betreft de corona-situatie informeert SV Zwolle haar leden via de website van de club en we volgen de maatregelen van de voetbalbond op" sluit Lukje af.


Vorige edities:

FC Meppel

Go Ahead Kampen

Eredivisie partners