Convenantvereniging: WVF

Convenantvereniging: WVF

PEC Zwolle werkt op intensieve wijze samen met een dertigtal amateurclubs uit de stad en wijde regio. Elke woensdag wordt er een zogenaamde convenantvereniging uitgelicht. Deze week staat WVF in de schijnwerpers, de voetbalvereniging uit Westenholte was een van de eerste waarmee een samenwerking werd gestart. Dion Reijnen, speler van het eerste elftal en hoofd jeugdopleiding, beantwoordt de vragen.

Opgericht: 1 juni 1937

Sportpark: De Weide Steen

Velden: 4 velden en 1 pupillenveld.

Leden: 1400 leden (1100 voetballend)

Eerste elftal: eerste plek/ Zaterdag 2e klasse H

Soort overeenkomst: zilver

Samenwerking sinds: 2011

Aantal (jeugd)spelers bij PEC Zwolle: 2, Lars Reijnen en Joeri Mensink.

Website WVF


Wat is de mooiste anekdote van de vereniging?

,,Iedereen die bij ons op bezoek komt heeft wel eens van beide heren gehoord. Het zijn twee clubiconen die al tig jaar een duo vormen en trouwe supporter en vrijwilliger zijn van WVF. Wij hebben het dan ook over niemand anders dan (Smalle) Hans van Erven en Johnny Eilander. Nooit missen ze een wedstrijd, zijn altijd trots op hun team en club en juichen altijd op een positieve manier. Bij alle wedstrijden hoor je minimaal 10 keer per helft (Smalle) Hans schreeuwen; ‘KOM OP WVF’. Daarnaast zijn ze bij thuiswedstrijden, vooral bij derby’s, niet te missen vanwege de brandende fakkels. Zonder dit soort supporters en vrijwilligers wordt het huidige verenigingsleven in Zwolle een echte een uitdaging.”


Hoe wordt de samenwerking met PEC Zwolle ervaren?

,,Goed! Vooral de afgelopen jaren is PEC Zwolle goed bezig om hun kennis te delen met de regio. Een mooi voorbeeld zijn de thema-avonden die jullie afgelopen jaren in een nieuw sausje hebben gegoten. Bij de thema-avonden zijn wij als club ook altijd sterk vertegenwoordigd met trainers en coördinatoren. Wij vinden het belangrijk om onze vrijwilligers een podium te bieden waar zij kennis kunnen opdoen en het is een mooi platform om in contact te komen met andere verenigingen. Daarnaast hebben wij met PEC Zwolle goed contact over talentvolle spelers binnen onze jeugdopleiding.”


Hoe uit de vereniging zijn maatschappelijke betrokkenheid?

,,Wij proberen zeker maatschappelijk betrokken te zijn. Het eerste wat mij te binnen schiet is de WVFchallenge, OLDstars Walking Football en onze trainersacademie.”


#WVFchallenge

,,Een voordeel aan een tijd als deze is dat iedereen een stuk creatiever wordt. Zo kwamen een aantal leden met een idee om de jeugd een alternatief te bieden. Dit deden zij door elke week drie filmpjes te plaatsen op de social mediakanalen van WVF. De filmpjes werden gemaakt door leden van onze club, bijvoorbeeld eerste elftalspelers. Elke week kregen wij ontzettend leuke en originele filmpjes opgestuurd. Aan het eind van iedere week werd er een winnaar gekozen.”


Oldstars Walking Football

,,Wij zijn ontzettend trots op onze Oldstars, met name aanvoerders Wichert aan ’t Rot en Gerard de Jong. Beide heren begonnen met een clubje van 8 liefhebbers maar zijn inmiddels al gegroeid naar 30 man. Elke dinsdagmorgen krijgen de 60-plussers een training onder begeleiding van een professional. Door omstandigheden hebben de heren al een vervroegde zomerstop maar wij hopen uiteraard dat zij ook weer in beweging kunnen komen.”


Trainersacademie

,,Ook proberen wij iets terug te doen voor onze (vrijwillige) trainers. In het seizoen 2015-2016 zijn wij gestart met de trainersacademie. Dit is een platform waarbinnen trainers van alle jeugdteams bij WVF de gelegenheid krijgen meer kennis op te doen over onderwerpen als: "hoe bied ik mijn training aan, zodat de spelers snappen wat ik wil?" en "hoe ga ik om met dat ene spelertje dat niet doet wat ik graag wil dat hij doet, waardoor de hele groep er last van heeft?". Wij kiezen ervoor om te werken aan de ontwikkeling van onze trainers, met als doel om alle trainers beter toe te rusten en daarmee tegelijk een veilig klimaat te creëren waarbinnen het prettig is om je favoriete bezigheid te kunnen uitoefenen; voetballen!”


Wat is de overeenkomst tussen WVF en PEC Zwolle?      

,,Dat is niet zo moeilijk. Beide zijn Zwolse clubs met dezelfde clubkleuren: blauw en wit. Daarnaast proberen wij als vereniging steeds meer aandacht te geven in het opleiden van trainers en vrijwilligers. Volgens mij kan een BVO als PEC Zwolle hierin een mooie rol vervullen voor verenigingen, denk aan; kennisbank, gasttrainingen en thema-avonden.”


Hoe gaat de vereniging om met de huidige corona-tijd?

,,Druk en weer eventjes wennen! Afgelopen weken zijn wij in de weer geweest om alle activiteiten op het sportpark weer op te starten. De (jongste) jeugd kan met een glimlach naar onze vereniging komen en ook de senioren zijn weer welkom om te genieten van het mooie spelletje, uiteraard wel met de 1,5 meter afstand. Dit heeft natuurlijk wel wat tijd gekost omdat je natuurlijk zo goed mogelijk de richtlijnen vanuit overheid en de gemeente wil volgen. Nu wij weer van start zijn is het wel fantastisch om te zien dat ‘Sport’, in ons geval voetbal, zo’n belangrijke rol speelt binnen onze samenleving.”


Vorige edities:

FC Meppel

Go Ahead Kampen

SV Zwolle

Rohda Raalte

Eredivisie partners