Ondernemersverhalen: Jasper Vrieling, Fernando Buitenhuis en Camiel Slot

Ondernemersverhalen: Jasper Vrieling, Fernando Buitenhuis en Camiel Slot

Jasper Vrieling, Fernando Buitenhuis en Camiel Slot zijn samen verantwoordelijk voor Vrieling Adviesgroep. Het door de grootvader van Jasper in Dedemsvaart opgerichte verzekeringskantoor is anno 2021 uitgegroeid tot een adviesgroep met kantoren op drie locaties die inwoners en bedrijven rust, continuïteit en zekerheid biedt op financieel gebied. ,,Het aanbieden van totaaladvies aan de particulier en ondernemer maakt ons kantoor uniek. We hebben een team van ruim 220 medewerkers waarbij ieder met zijn of haar specialiteit bezig is,” vertelt Vrieling.

,,In 1949 zijn mijn opa en oma begonnen met het verkopen van verzekeringen. Na de oorlog, tijdens de wederopbouw, gingen mensen bezittingen krijgen zoals een auto of een trekker en die hadden een bepaalde waarde. Ook het eigen woningbezit was meer in opkomst. Iets van waarde wil je zeker stellen en zo is het verzekeren steeds meer algemeen goed geworden,” vertelt Jasper. In die tijd waren er in ieder dorp veel agenten van verzekeringsmaatschappijen actief die destijds de premies ophaalden bij mensen aan de deur. ,,De roots van ons familiebedrijf liggen echt in Dedemsvaart, maar door de jaren heen hebben we ook een vestiging in Hardenberg en Zwolle geopend om dicht bij onze klanten te staan,” vertelt Vrieling.


Specialisaties

,,We hebben in al die jaren een hele constante groei gekend,” gaat Vrieling verder. ,,Het bedrijf startte met Vrieling Verzekeringen en vervolgens kwam daar Makelaardij bij en logischerwijs door deze groei kwamen de specialisaties Hypotheken en Pensioenen. Inmiddels hebben wij ook specialisten in huis op het gebied van casemanagement en duurzame inzetbaarheid voor medewerkers.” Binnen het volmachtbedrijf zijn er nu niches op het gebied van camper- en oldtimerverzekeringen onder de namen Aveco en Vetera. ,,Ons bedrijf is gegroeid waarbij onze producten en dienstverlening zijn uitgebreid. Wat niet is veranderd: onze aandacht voor klanten. Vandaag de dag geldt nog steeds dat een tevreden klant voor ons niet genoeg is. Wij gaan alleen voor enthousiaste klanten,” vertelt Camiel Slot die verantwoordelijk is voor de bedrijfsonderdelen die opereren op de particuliere markt. ,,Elk jaar hebben we groei kunnen realiseren en dat is ook echt wel een doel van ons. We zien consolidatie in de markt en willen sneller ontwikkelen dan de markt. Onze uitdaging is dat de dienstverlening steeds complexer wordt, maar je moet wel een bepaalde schaal hebben wil je op alle vakgebieden goede kwaliteit kunnen bieden. Wij bieden zeer complete, brede en specialistische dienstverlening. Dat is de kracht van Vrieling Adviesgroep,” vult Vrieling aan.


Onder één dak

Ontzorgen is een belangrijk aspect van Vrieling Adviesgroep. ,,Wij proberen het leven van zowel de particulier als de ondernemer zo gemakkelijk mogelijk te maken. Verzekeringen en financiële zaken zijn dingen waar je je als ondernemer liever niet mee bezig houdt. Die zorg overnemen, zodat je je focus houdt op het ondernemen, dát vinden wij heel belangrijk. Daarin zien wij steeds nieuwe kansen,” gaat Vrieling verder. In de missie tot bieden van rust, continuïteit en zekerheid, richt Vrieling zich niet primair op verzekeren maar ook op voorkomen en verkleinen van het risico. ,,Schade voorkomen is voor onze klanten minstens zo belangrijk als het effectief afhandelen van schade. Om een soepele doorlooptijd te garanderen hebben wij acceptatie, polis opmaak en schadeafhandeling in eigen huis. De lijnen zijn zo kort dat je makkelijk kunt schakelen. Dat levert veel voordelen en gemak op voor de klant,” vertelt Fernando Buitenhuis, directeur van het Volmachtbedrijf. ,, We staan onze klanten in elke levensfase van hun bedrijf of persoonlijke leven bij. Denk daarbij aan ondersteuning als je je eerste huis gaat kopen, zzp’er wordt of juist met pensioen gaat. Onze adviseurs voeren de regie om alle disciplines van onze dienstverlening bij het vraagstuk van de klant te betrekken. Het is heel prettig dat wij alles onder één dak hebben,” benadrukt Slot.


Gezond en vitaal ondernemen

In januari startte Vrieling met haar jongste bedrijfsonderdeel Vitalr. Vitalr biedt inzicht in de kansen en risico’s van de medewerkers binnen organisaties en de verzekerbare oplossingen rondom deze medewerkers. Ook Vitalr werkt als een persoonlijke regisseur binnen alle schakels waarmee werkgevers te maken hebben rondom hun medewerkers. ,,We worden veel door bedrijven ingeschakeld om te helpen. Mede door COVID-19 merk je dat werkgevers echt willen investeren in de vitaliteit van hun medewerkers en hen zo duurzaam inzetbaar te houden,” vertelt Vrieling. Vrieling heeft vitaliteit zowel intern als extern hoog in het vaandel staan. ,,Wij zijn partner van Vitaal Vechtdal, een samenwerking tussen de gemeentes in het Vechtdal, het ziekenhuis en de huisartsen. Dat heeft sinds de effecten van de coronapandemie wel een boost gekregen. Mensen wandelen en fietsen meer, zijn zich meer bewust geworden van hun gezondheid,” gaat Vrieling verder.

,,Komend seizoen hopen wij het MAC3PARK stadion weer te kunnen bezoeken. De sfeer bij PEC Zwolle is geweldig. Als ondernemers onder elkaar heb je leuke gesprekken, gun je de ander zaken en ben je bereid om tijd in elkaar te investeren. Dat maakt het lidmaatschap van de businessclub zo aantrekkelijk,” besluit Buitenhuis.


Lees hier onze vorige ondernemersverhalen

Bart Nooter

Henk Timmerman

Roland de Wit

Marc de Lange

Jan Groen

Henrik de Leeuw

Jan Teun Fuller

Johan Tol

Jarno Schra

Berend Andringa 


Fotografie: Dwayne Maikel (Next Level Fotografie)

Jasper Vrieling
Jasper Vrieling
Camiel Slot
Camiel Slot
Fernando Buitenhuis
Fernando Buitenhuis