Ondernemersverhalen | Henk Timmerman

Ondernemersverhalen | Henk Timmerman

Timmerman Transport uit Staphorst is een familiebedrijf dat in 2020 zijn honderdjarig jubileum vierde. Henk Timmerman is de vierde generatie en staat aan het roer van het bedrijf dat te vinden is op het industrieterrein van Staphorst, pal aan de A28.

Eén keer zat hij dit seizoen in het stadion. ,,Dat was de eerste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Feyenoord. We hebben twee kaarten voor de Dalton Lounge, maar dit seizoen is het helaas bij één duel gebleven. De wedstrijden bezoeken wij eigenlijk niet om te netwerken, maar puur om met werknemers of klanten een ontspannend potje voetbal te kijken.”


De Poort naar het Noorden

Door de jarenlange ervaring in distributie en transport in binnen- en buitenland kan Timmerman Transport de klant alle service en mogelijkheden bieden die je van een all-round distributeur mag verwachten. En die klant kan overal vandaan komen. Staphorst staat in de transportwereld ook wel bekend als ‘De Poort naar het Noorden’. Het is daarom ook dat Timmerman Transport, voornamelijk actief in de BeNeLux, en dagelijks zijn ritten naar Scandinavië maakt. ,,Die Scandinavische cultuur past ook wel goed bij ons. Niet lullen maar poetsen. Zelf heb ik een jaar lang in Zweden gewoond, waar ik aan het begin van mijn carrière gewerkt heb voor Scania in Stockholm.”


Kameleon

Klantgerichtheid en slimme, resultaatgerichte oplossingen zijn de uitgangspunten bij Timmerman Transport. Dit is de reden waarom het bedrijf een eigen softwaresysteem heeft ontwikkeld waarbij de klant de order direct naar Timmerman Transport kan sturen en kan koppelen met hun eigen ERP systeem, de locatie en de gewenste levertijd kan aangeven en vrachtbrieven kan afdrukken. Een makkelijk en professioneel systeem waar zowel de klant als Timmerman Transport baat bij heeft. Niet alleen op het gebied van automatisering, maar eigenlijk op alle gebieden in de transportwereld moet Timmerman Transport mee met de tijd. ,,De wereld verandert snel. Wij moeten ook mee in die ‘Bol.com-wereld’. Jezelf aanpassen, net als een kameleon de juiste kleur aannemen.” In de ruim twintig jaar dat Timmerman in de transportwereld actief is, ziet hij vooral de afgelopen jaren de ene na de andere verandering plaatsvinden. ,,Wij willen altijd innoveren en nieuwe concepten in de markt ontwikkelen, dus daarom is automatisering super key. We streven er naar om altijd de next step te maken. Zo hebben we inmiddels ook onze eerste elektrische truck aangeschaft.” Het is volgens Timmerman dan ook slechts een kwestie van tijd of het nieuwe zero-emission tijdperk breekt aan. ,,Dat staat ons in 2023 al te wachten en uiteindelijk zullen we naar een waterstofeconomie moeten.”


Uitbreiding

Voor de toekomst zit volgens Timmerman de grootste uitdaging in het snel leveren van goederen en pakketten. ,,De klant is koning. Veel mensen denken dat verzending altijd maar gratis is, maar dat is natuurlijk niet het geval. Vandaag besteld is morgen in huis, maar daar moet wel veel voor gebeuren.” Zeker in tijden van corona wordt er massaal besteld op internet. ,,Mensen bestellen soms van één product wel vijf verschillende soorten. Is het niet goed, dan stuurt men het weer terug. Daar moeten wij op blijven inspelen.” Zelf gaat Timmerman Transport komende zomer verder uitbreiden. ,,Dat zou eigenlijk vorig jaar al gebeuren. Een dag nadat de regering een lockdown afkondigde zou er getekend worden, maar door de hele coronasituatie hebben we even op de rem getrapt.”

Komend seizoen hoopt Timmerman, die in zijn vrije tijd een fanatiek wielrenner is, weer in het MAC3PARK stadion aanwezig te kunnen zijn. ,,Die samenkomsten en het echte contact mis ik ontzettend. We kunnen tegenwoordig veel online doen via Teams en Zoom, maar de uiteindelijke emotie beleef je toch pas wanneer je elkaar face to face ziet. Met voetbal is dat net zo. Dus hopelijk kan het komend seizoen weer.”


Lees hier onze vorige ondernemersverhalen

Marc de Lange

Jan Groen

Henrik de Leeuw

Jan Teun Fuller

Johan Tol

Jarno Schra

Berend Andringa 

Roland de Wit

 

Eredivisie partners

pec zwolle t-shirts