Jong geleerd is oud gedaan

Jong geleerd is oud gedaan

Het walking football krijgt letterlijk steeds meer voet aan de grond in de regio. De 5e editie van het PEC Zwolle OldStars toernooi, met 150 deelnemers uit Overijssel, Drenthe en Gelderland, was opnieuw een groot succes. Het toernooi was onderdeel van de maatschappelijke samenwerking met Sportnetwerk Overijssel, PEC Zwolle, FC Twente, Heracles Almelo en Go Ahead Eagles.

Ondanks de wat minder goede weersomstandigheden namen maar liefst viertien teams op woensdag 24 april deel aan het toernooi, georganiseerd door Regio Zwolle United - het maatschappelijk hart van PEC Zwolle. Na een heerlijke lunch in het clubhuis van amateurvereniging sv HTC werd er om 13.00 uur afgetrapt op het hoofdveld, onderverdeeld in vier walking football arena’s.


Op oudere leeftijd lekker bewegen, daar gaat het om bij walking football. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan en is het competitiegevoel bij de 60-plussers (nog) volop aanwezig. In de poulewedstrijden werd flink gestreden om een plaats te bemachtigen in de winnaarsronde. Overigens speelden ook de teams die wat minder goed op schot waren nog een aantal partijtjes in de verliezersronde. Zo kregen alle teams flink wat speeltijd. Walking football wordt snel geassocieerd met mannen die, na een actieve voetbalperiode op jonge leeftijd, de voetbalschoenen nog niet aan de wilgen willen hangen. Het is dan ook mooi om te zien dat er in verscheidene teams ook steeds meer vrouwen een balletje meetrappen.


Om de spieren warm te houden kon er tussen de wedstrijdjes door mee worden gedaan aan een zogenaamd side-event, georganiseerd door eerstejaars studenten van Calo Windesheim. Het voetbalsjoelen en voetbalcurling vielen goed in de smaak. Zo behaalden enkele teams hier meer succes, dan bij het scoren van doelpunten.


In een spannende finale was OWIOS uit Oldebroek het team van FC Twente de baas met een krappe 1-0 overwinning. In de strijd om de 3e plaats moest HHC Hardenberg het onderspit delven tegen Vitesse ’63 uit Koekange. Na de prijsuitreiking nog even gezellig nazitten in het clubhuis, want ook dat is walking football. De derde helft is minstens zo belangrijk voor het sociale aspect. Regio Zwolle United bedankt sv HTC voor het prima gastheerschap en het gebruik van de accommodatie.