Feyenoord veel te sterk voor PEC Zwolle

Feyenoord veel te sterk voor PEC Zwolle

Het bezoek aan Feyenoord draait voor PEC Zwolle een zware avond. Het is aan doelman Jasper Schendelaar te danken dat de Rotterdammers niet met meer dan 5-0 winnen.

Geschorsten

PEC Zwolle moest het doen zonder de geschorsten Thomas Lam en Younes Namli, wat de opgave voor het bezoek aan De Kuip er op voorhand al niet makkelijker op maakte. PEC verdedigde prima in het eerste half uur, waarin het alleen een kopkans van David Hancko na twee minuten moest toestaan. Jasper Schendelaar stond toen zijn mannetje door de bal, die al voor driekwart over de doellijn was, uit het doel te ranselen. Na ruim een half uur ging het toch mis, want Ayase Ueda stond op de juiste plek om 1-0 te maken. 

 

Schendelaar onderscheidt zich

Vlak voor rust werd die score verdubbeld toen een schot van Quinten Timber door Luka Ivanusec van richting werd veranderd: 2-0. Zelf lukte het de mannen van Johnny Jansen niet om tot grote kansen te komen. Silvester van der Water kwam er een keer goed door en zette voor, maar niemand van zijn teamgenoten kon de bal binnenwerken. Direct na rust onderscheidde Schendelaar zich andermaal. Hij keerde knap een strafschop van Ueda, waardoor de schade beperkt bleef tot 2-0. Na een uur kreeg Damian van der Haar een enorme kans. De bal kwam voor open doel voor zijn voeten, maar zijn volley ging over en naast het doel van Justin Bijlow. Vlak daarna maakte Davy van den Berg als invaller zijn rentree aan Zwolse zijde. 

 

Feyenoord loopt uit

Opnieuw kreeg Feyenoord een penalty, ditmaal mocht de net ingevallen Santiago Gimenez zich over dit buitenkansje ontfermen. Dit overigens op aanraden van de VAR. Schendelaar kon de tweede strafschop van de avond niet keren: 3-0. Tien minuten voor tijd was het Lutsharel Geertruida die uit een hoekschop voor 4-0 zorgde, nadat Schendelaar meerdere keren een Rotterdamse kans onschadelijk had gemaakt. De kans op een Zwolse eretreffer kwam er nog wel, maar Ody Velanas schoot in kansrijke positie over. Het slotakkoord was daarna voor Gimenez met zijn tweede van de avond: 5-0. 

 

Volgende week zondag reist PEC Zwolle af naar Brabant voor het treffen met RKC Waalwijk. In het Mandemakers Stadion wordt er om 14:30 uur afgetrapt. 

 

Feyenoord - PEC Zwolle: 5-0 (2-0).

Toeschouwers: 47.500

Scheidsrechter: Nagtegaal

Gele kaarten: Stengs (Feyenoord) en El Azzouzi (PEC Zwolle)

 

Opstelling Feyenoord: Bijlow, Geertruida, Trauner, Beelen, Hancko (65. Lopez), Zerrouki, Timber (65. Van den Belt), Stengs (76. Lingr), Paixao, Ueda (65. Gimenez), Ivanusec (57. Jahanbakhsh)

 

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Van Polen, Kersten, Mac Nulty, Van der Haar, El Azzouzi, Krastev, Velanas, Reijnders (61. Van den Berg), Thy, Van der Water (77. Vellios)

 

Scoreverloop:

33. Ueda 1-0

41. Ivanusec 2-0

67. Gimenez (strafschop) 3-0

80. Geertruida 4-0

82. Gimenez 5-0

 

Bijzonderheid: 49. Schendelaar stopt strafschop Ueda