Update bestuur Regio Zwolle United

Update bestuur Regio Zwolle United

Het bestuur van ANBI-stichting Regio Zwolle United heeft per 1 oktober 2024 een nieuwe samenstelling. Arie Slob is benoemd tot voorzitter van het bestuur. Hij volgt hiermee Klaas Feenstra op, die betrokken blijft als bestuurslid. Emmelien Regeling treedt toe als algemeen bestuurslid. Rob van Kessel neemt na tien jaar afscheid van het bestuur van de stichting.

Arie Slob (voorzitter)
Arie Slob (voorzitter)
Emmelien Regeling (bestuurslid)
Emmelien Regeling (bestuurslid)

De stichting krijgt met Arie Slob een ervaren en betrokken voorzitter. Hij vervulde diverse bestuurlijke rollen, waaronder als minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs & Media. Ook Emmelien Regeling neemt zitting in het bestuur. Zij is onderneemster in duurzame kunststofoplossingen en o.a. bestuurslid van Economic Board Regio Zwolle. Klaas Feenstra vervulde in seizoen 2023-2024 de rol van voorzitter en blijft in seizoen 2024-2025 nog betrokken als bestuurslid.

 

Afscheid Rob van Kessel

Rob van Kessel neemt afscheid i.v.m. het bereiken van de maximale zittingsperiode. Hij nam zitting in het bestuur bij de oprichting van Regio Zwolle United in 2014. Rob van Kessel bracht een brede staat van dienst met zich mee voor de sport in Zwolle. In 2010 ontving hij hiervoor de erepenning van Zwolle tijdens de opening van Landstede Sportcentrum. Ook leverde hij een belangrijke bijdrage aan PEC Zwolle door de realisatie van het CSE Topsportacademie (PEC Zwolle Voetbalacademie) en bij de bouw van het huidige MAC3PARK stadion. Hij voorzag in Regio Zwolle United een belangrijke katalysator voor Regio Zwolle, de regionale positionering van PEC Zwolle (en stadionomgeving) en maatschappelijke en economische impact.

 

De besturen van PEC Zwolle en Regio Zwolle United zijn Rob van Kessel zeer erkentelijk voor zijn inspanningen. Op vrijdag 20 september ontving Rob van Kessel voor zijn inspanningen het erelidmaatschap van PEC Zwolle (lees meer).

 

Overzicht bestuur

Het bestuur van Regio Zwolle United bestaat per 1 oktober 2024 uit: Arie Slob (voorzitter), Eilt Staal (directeur en secretaris), Jan Westmaas (penningmeester), Klaas Feenstra, Marleen Sanderse, Emmelien Regeling en Xander Czaikowski (kwaliteitszetel PEC Zwolle).

 

Lees hier meer over stichting Regio Zwolle United.


Fotografie: Marco Slot

Klaas Feenstra (bestuurslid)
Klaas Feenstra (bestuurslid)
Rob van Kessel
Rob van Kessel