Rob van Kessel benoemd tot erelid PEC Zwolle

Rob van Kessel benoemd tot erelid PEC Zwolle

Rob van Kessel (71) is benoemd tot erelid van PEC Zwolle. Van Kessel, die afscheid neemt als bestuurslid van stichting Regio Zwolle United (het maatschappelijk hart van de club), werd vrijdagavond voorafgaand aan PEC Zwolle – AZ met die titel verrast. Dit gebeurde tijdens het jubileumfeest van Regio Zwolle United. Van Kessel heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan sport in (regio) Zwolle en aan de fundamenten van PEC Zwolle.

Visie op sport

Van Kessel was jarenlang bestuursvoorzitter van Landstede Groep, waarvan hij op 1 oktober 2014 afscheid nam. Al sinds 2000 ventileerde Van Kessel zijn visie over de functie van sport, onderwijs en gezondheidzorg aan de noordkant van Zwolle richting het college van B&W, de gemeenteraad en stakeholders. Dit zette hij om in daadkracht met o.a. de realisatie van het Theater van de Sport / Landstede Sportcentrum en het Centre for Sports and Education (CSE) / PEC Zwolle Voetbalacademie. Ook leverde Van Kessel een belangrijke bijdrage aan de realisatie van het huidige stadion.

 

MAC3PARK stadion

Vanuit deze visie heeft Van Kessel zich hardgemaakt voor de bouw van het huidige MAC3PARK stadion (geopend in 2009, toen nog onder de naam FC Zwolle Stadion). De lange termijn huurovereenkomst van Landstede in het MAC3PARK stadion, heeft daarbij in belangrijke mate bijgedragen aan de haalbaarheid van de businesscase van de nieuwbouw van het huidige stadion.

 

Centre for Sports & Education

In 2004 verwierf Landstede onder leiding van Rob van Kessel het voormalig kantoorgebouw met opslaghal van het Nederlands Inkoopcentrum (NIC). Het kantoorgebouw werd getransformeerd tot het huidige Landstede Sportcentrum en de locatie voor de opleiding Sport en Bewegen. Ook werd het huidige gebouw van de CSE Topsportacademie (pal naast het stadion) door Landstede verworven (rond 2008). De CSE Topsportacademie is hét fundament onder de PEC Zwolle Voetbalacademie en de combinatie tussen onderwijs, talentontwikkeling en topsport is uniek in Nederland. Van Kessel is één van de grondleggers van de voetbalacademie, zoals deze er nu is.

 

Regio Zwolle United

Medio 2014 is ANBI-stichting Regio Zwolle United opgericht, voortkomend uit PEC Zwolle en verbonden aan de club als maatschappelijke organisatie. Van Kessel heeft zitting genomen in het oprichtingsbestuur en voorzag in de stichting een belangrijke functie voor o.a. de regionale positionering van PEC Zwolle, de regionale positionering van de faciliteiten in de stadionomgeving en als platform/katalysator voor Regio Zwolle. Daarmee maakte Van Kessel op maatschappelijk en economisch vlak impact.


Erelid

Van Kessel, die in 2010 al de erepenning van de stad Zwolle kreeg uitgereikt, werd door Meine Breemhaar namens het Stichtingsbestuur PEC Zwolle, tot erelid uitgeroepen. Dit gebeurde onder toeziend oog van ruim 100 maatschappelijk partners en relaties die aanwezig waren bij het tienjarig jubileumfeest van Regio Zwolle United.

 

Fotografie: Marco Slot