PEC Zwolle krijgt gelijk bij tuchtcommissie inzake IJsselderby

PEC Zwolle krijgt gelijk bij tuchtcommissie inzake IJsselderby

PEC Zwolle heeft met succes de opgelegde straf door de aanklager betaald voetbal aangevochten. Het beroep van de club, tegen de straf om stavak 3 op de Marten Eibrink tribune leeg te moeten houden tijdens de aankomende thuiswedstrijd tegen Almere City FC na wanordelijkheden in de IJsselderby, is met succes gehonoreerd door de tuchtcommissie van de KNVB. Ook de geldboete van €5.000,- is van tafel.

Twee weken geleden stond algemeen directeur Xander Czaikowski namens de club opnieuw tegenover de tuchtcommissie in een daarvoor speciaal belegde zitting om het beroep mondeling te onderbouwen.


Over de wanordelijkheden die plaatsvonden tijdens de IJsselderby oordeelt de tuchtcommissie dat – op grond van de door PEC Zwolle tijdens de zitting aangevoerde omstandigheden – deze niet aan PEC Zwolle te wijten vallen. Ook oordeelt de tuchtcommissie dat PEC Zwolle voorafgaand aan de IJsselderby alle mogelijke maatregelen heeft getroffen om de kans op incidenten te verkleinen.


PEC Zwolle is blij dat de tuchtcommissie het beroep van de club heeft gehonoreerd en dat er niet opnieuw collectief wordt gestraft.