Contract Tara te Wierik met jaar verlengd

Contract Tara te Wierik met jaar verlengd

Tara te Wierik is ook komend seizoen speelster van PEC Zwolle Vrouwen. De 19-jarige middenveldster en de club zijn een nieuw contract overeengekomen tot de zomer van 2025.

Te Wierik maakte al in het seizoen 2021-2022 haar debuut, een jaar later kwam ze tot vier optredens en dit seizoen, in haar eerste jaar als selectiespeelster, trok ze de lijn in haar ontwikkeling door. Inmiddels staat de teller dit seizoen op vijftien wedstrijden. Ook maakte Te Wierik dit seizoen haar eerste doelpunt voor het team van trainer/coach Olivier Amelink.


Tara te Wierik: ,,Ik ben blij dat er volgend seizoen een nieuw hoofdstuk bij PEC Zwolle begint. Dit seizoen, dat bijna te einde is, heb ik meer gespeeld dan vooraf verwacht. De trainers hebben me echt beter gemaakt, waardoor ik kan spelen met veel vertrouwen.”


Mariska Kogelman, manager PEC Zwolle Vrouwen, voegt daaraan toe: ,,Tara is een speelster uit de regio die de jeugdopleiding heeft doorlopen en vorig jaar de stap heeft gemaakt naar het eerste elftal. Deze kans heeft ze met beide handen aangegrepen. Als controlerende middenveldster, met een uitstekende pass, heeft ze dit seizoen haar waarde bewezen, zodat we haar contract hebben verlengd.”