In Memoriam: Henk Zwijnenberg

In Memoriam: Henk Zwijnenberg

PEC Zwolle heeft met droefenis kennisgenomen van het overlijden van Henk Zwijnenberg (82), erelid van de club. In de begin jaren ’90 was Zwijnenberg als hoofdsponsor nauw betrokken bij de oprichting van FC Zwolle als directeur van het Nederlands InkoopCentrum (NIC).

Dat pand stond op de plek waar nu het Landstede Topsportcentrum staat, op steenworp afstand van het huidige MAC3PARK stadion. Het NIC werd in 1990 als Rijksinkoopbureau geprivatiseerd, waarna Zwijnenberg door toenmalig voorzitter Gaston Sporre werd gepolst om de allereerste hoofdsponsor te worden van het pas opgerichte FC Zwolle, dat na het faillissement van PEC Zwolle ’82 dringend op zoek was naar sponsoren. NIC, met de zo herkenbare rode letters op de voorkant van de blauw-witte shirts, werd later opgevolgd door verzekeringsmaatschappij Het Groene Land en Zwijnenberg werd onder het voorzitterschap van Sporre tot erelid benoemd. 


Op 11 november 2022 bij de 5-2 overwinning van PEC Zwolle op FC Eindhoven, was Zwijnenberg voor het laatst aanwezig bij een wedstrijd van de club. 


PEC Zwolle condoleert alle nabestaanden van Henk Zwijnenberg met het verlies en wenst hen veel sterkte toe. Spelers van PEC Zwolle zullen zondagmiddag tijdens de laatste wedstrijd van het jaar uit bij Ajax rouwbanden dragen en in de eerstvolgende thuiswedstrijd van het seizoen (PEC Zwolle – sc Heerenveen, zaterdag 13 januari), zal er een minuut stilte in acht worden genomen.