Wijzigingen RvC en bestuur PEC Zwolle

Wijzigingen RvC en bestuur PEC Zwolle

Sinds januari 2022 hebben er enkele wisselingen plaatsgevonden in de Raad van Commissarissen (RvC) en het bestuur van PEC Zwolle.

Han Brouwers heeft na 12,5 jaar afscheid genomen als voorzitter van de RvC. Brouwers, tevens oprichter van Brouwers accountant & adviseurs, kwam in 2009 bij de club. Ed de Kluiver is voorgedragen om tijdelijk de rol als nieuwe voorzitter van de RvC op zich te nemen. De Kluiver, decennialang (bestuurlijk) werkzaam binnen Isala en de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie, is momenteel verbonden aan het Zuyderland ziekenhuis. Hij was vanaf de start van de RvC lid. 


Huidig lid van het bestuur Stichting Aandelen PEC Zwolle Harco Kolk heeft op zijn beurt per 1 januari 2022 de overstap naar de RvC gemaakt. Op dezelfde datum maakte Jeroen Bijl zijn rentree bij de club en is benoemd tot lid van het bestuur Stichting Aandelen PEC Zwolle. De voormalig directeur van het toenmalige FC Zwolle is tegenwoordig actief als technisch directeur van de Koninklijke Nederlandse Hockeybond en keert nu dus ook terug in Zwolle. 

Divisiepartners