Sophie van Vugt ondertekent eerste contract

Sophie van Vugt ondertekent eerste contract

Sophie van Vugt heeft haar eerste contract bij PEC Zwolle Vrouwen getekend. De 17-jarige speelster die volgende week 18 wordt, heeft haar handtekening gezet onder een tweejarige verbintenis en komt over vanuit Jong PEC Zwolle Vrouwen.

Van Vugt maakte vorig seizoen op 16-jarige leeftijd al haar debuut voor PEC Zwolle Vrouwen in de uitwedstrijd bij Excelsior Vrouwen. Dit seizoen zette de middenveldster haar ontwikkeling door met tot nu toe zestien optredens en één doelpunt voor het elftal van trainer Olivier Amelink.


Sophie van Vugt: ,,Dit seizoen heb ik al veel minuten mogen maken en dat is me heel goed bevallen. Ik merk dat ik bij deze club iedere dag beter word. Het is een hele prettige omgeving om jezelf te ontwikkelen, zowel op sportief vlak als op studiegebied. Nu ik een tweejarig contract heb getekend weet ik dat ik de komende jaren de volle focus op mijn ontwikkeling en PEC Zwolle kan houden.”


Manager PEC Zwolle Vrouwen, Mariska Kogelman, vult aan: ,,Sophie is een vaardige middenveldster met inzicht en goede diepteloopacties. Na Zoë Zuidberg is zij de tweede speelster die al de nodige minuten maakte in het eerste en nu definitief de overstapt maakt vanuit Jong. Zoals Sophie al aangaf kan ze haar de komende periode volledig blijven focussen op het behalen van haar diploma aan het CSE, het studeren aan Windesheim en haar voetbalcarrière bij ons.”