Voorbeschouwing VVV - PEC Zwolle

Voorbeschouwing VVV - PEC Zwolle

Zaterdagavond speelt PEC Zwolle de uitwedstrijd bij VVV-Venlo. In Limburg neemt de ploeg van trainer/coach John Stegeman het om 21.00 uur op tegen een directe concurrent. Want de equipe van Hans de Koning heeft evenveel punten als PEC Zwolle.

,,PEC Zwolle heeft een uiterst belangrijke overwinning geboekt bij concurrent VVV-Venlo." Dit was de eerste zin in het wedstrijdverslag van de laatste uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Een belangrijke overwinning was het zeker, want mede hierdoor wist PEC Zwolle, nadat de competitie een paar maanden later zou worden beëindigd, af te sluiten op de veilige vijftiende plaats. Met twee punten meer eindigde de ploeg uit Venlo op de dertiende plek. Ook dit seizoen zijn de twee eredivisionisten aan elkaar gewaagd, want beide clubs hebben na negen speelrondes acht punten behaald. 


Ondanks dat beide clubs acht punten hebben, zit er wel een gat tussen elkaar op de ranglijst. Zo vindt PEC Zwolle zich terug op de elfde plek, terwijl VVV-Venlo genoegen moet nemen met een veertiende positie. Dit heeft alles te maken met het negatieve doelsaldo dat de Venlonaren hebben. Tot nu toe is Michael Zetterer vijftien keer geklopt, terwijl de Limburgers al achtentwintig keer een tegendoelpunt moesten incasseren. Een groot gedeelte van deze tegendoelpunten kwam uit het treffen met Ajax. Met een 0-13 overwinning zorgden de Amsterdammers voor een historische uitslag in de Eredivisie.


Het negatieve doelsaldo van VVV wordt enigszins gecompenseerd door de doelpunten die de ploeg zelf maakt. In totaal was de ploeg van Hans de Koning veertien keer trefzeker. Eén speler heeft hier een groot aandeel in gehad. Met acht goals vindt Georgios Giakoumakis zich terug op de derde plek van de topscorersranglijst. Alleen Steven Berghuis (Feyenoord) en Danilo (FC Twente) wisten vaker te scoren. Dat Giakoumakis doelpunten kan maken, bleek al tijdens de eerste speelronde van de Eredivisie. Tijdens de uitwedstrijd tegen FC Emmen wist de Griekse spits bij zijn debuut drie keer te scoren. Iets wat veel Zwollenaren zal laten terugdenken aan de debuutwedstrijd van Reze Ghoochannejhad, waarin hij zelfs vier keer het net wist te vinden. Giakoumakis mag zich inmiddels ook international van Griekenland noemen, nadat voormalig Zwolle-coach John van 't Schip hem daarvoor selecteerde.


Bij PEC Zwolle ontbreken in ieder geval Pelle Clement, Bram van Polen en Slobodan Tedić met een blessure. Waar de eerste twee bijna weer fit zijn, kreeg de Servische spits tegen FC Utrecht een letterlijke en figuurlijke tik te verwerken. Net als tegen Willem II, toen de speler ook al flink geraakt werd door een tegenstander, speelde Tedić het duel op karakter uit, maar is hij niet fit genoeg voor de volgende wedstrijd.


Arbitrage

De wedstrijd zal zaterdagavond vanaf 21.00 uur worden gefloten door scheidsrechter Rob Dieperink. De leidsman zal hierbij geassisteerd worden door Frank Jansen en Thomas Krijt. De vierde official zal Sam Dröge zijn. De VAR in Zeist is Erwin Blank en de AVAR is Don Frijn.


Live op FOX Sports

VVV-Venlo - PEC Zwolle is rechtstreeks te zien op FOX Sports 1 en te volgen via alle socials van de club zoals  TwitterInstagram en Facebook.