Voorbeschouwing VVV-Venlo - PEC Zwolle

Voorbeschouwing VVV-Venlo - PEC Zwolle

Vrijdagavond trappen VVV-Venlo en PEC Zwolle het dertigste Eredivisieweekend af. Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken. VVV-Venlo staat op een zeventiende plek, met vijf punten voorsprong op de rode lantaarndrager Willem II. PEC Zwolle staat op de veilige vijftiende plaats, met vier punten voorsprong op de nummer 16 van de ranglijst Roda JC Kerkrade. Een driepunter verschaft PEC Zwolle wat lucht. VVV-Venlo heeft van alle ploegen in de Eredivisie de slechtste thuisbalans. Van de veertien wedstrijden die in stadion De Koel werden afgewerkt, wisten de Limburgers driemaal te winnen, twee keer werd er gelijk gespeeld. PEC Zwolle beschikt daarentegen over een goede uitbalans. In veertien wedstrijden werden evenzoveel punten bij elkaar gesprokkeld. Dit mooie puntenaantal kwam vooral in de eerste seizoenshelft tot stand. In 2013 werden er alleen bij PSV drie punten opgehaald. Vervolgens verloor de ploeg van NAC Breda, FC Groningen, Ajax en Vitesse. Eerder dit seizoen troffen de beide ploegen elkaar ook op een vrijdagavond in Zwolle. Dit duel eindigde eind november in een 0-0 gelijkspel. Denni Avdic kroonde zich in blessuretijd bijna tot matchwinner maar doelman Mäenpää kon de kopbal nog net het doel uitwerken.

Stadion De Koel zal bij veel Zwolle-supporters een raar gevoel doen opborrelen. Twee seizoenen geleden werd het toenmalige FC Zwolle daar op schlemielige wijze uitgeschakeld in de play-offs. Het team stond met één been in de Eredivisie totdat Ahmed Musa de Zwolse droom aan gort punterde. Een seizoen later kroonde Zwolle zich tot kampioen en promoveerde het alsnog naar de Eredivisie. Waardoor het affiche na een kleine twee jaar weer op het menu staat. In de Eredivisie stonden de ploegen pas vier keer tegenover elkaar. VVV won twee van de ontmoetingen in Venlo, alleen in 1973 vertrok de Zwolse spelersbus met drie Eredivisiepunten uit Limburg. Het duel werd in de Eredivisie voor het laatst gespeeld in 1989. Aan het einde van dat seizoen degradeerde beide clubs naar de eerst divisie.

PEC Zwolle wordt vrijdagavond hartstochtelijk naar voren gejuichd door wederom een grote schare fans. Mensen die niet naar het zuiden afreizen, kunnen de wedstrijd op Eredivisie Live bekijken. Kanaal 1 zendt vanaf 19.30 uur uit en is op locatie aanwezig. Ook is de wedstrijd via Twitter te volgen. @peczwolle houdt je op de hoogte over alle ontwikkelingen rondom deze belangrijke ‘zespuntenwedstrijd.’ Scheidsrechter Wiedemeijer fluit om 20.00 uur voor de aftrap. Hij zal hierbij worden geassisteerd door Siebert en Brondijk. Bax is de vierde official. Ook PEC Zwolle TV besteedt in de uitzending van deze week aandacht aan deze wedstrijd. Met onder andere Frank Olijve en Arne Slot die terugblikken op de pijnlijke confrontatie in Venlo van twee seizoenen geleden. Klik hier om deze uitzending online te bekijken.

Meest recente ontmoetingen in Venlo:
29 mei 2011 VVV-Venlo – FC Zwolle 2-2 (Play-offs promotie/ degradatie)
29 augustus 2008 VVV-Venlo – FC Zwolle 1-1 (Jupiler League)
2 februari 2007 VVV-Venlo – FC Zwolle 2-2 (Jupiler League)
3 februari 2006 VVV-Venlo – FC Zwolle 0-0 (Jupiler League)
18 maart 2005 VVV-Venlo – FC Zwolle 2-5 (Jupiler League)       

Onze partners

PECPOWER
JaBro Deuren b.v.