Voorbeschouwen op sc Heerenveen - PEC Zwolle

Voorbeschouwen op sc Heerenveen - PEC Zwolle

PEC Zwolle neemt het zaterdagavond om 20.45 uur op tegen sc Heerenveen. De Blauwvingers gaan op bezoek in Friesland vol voor de derde zege van het seizoen. Op dit moment heeft sc Heerenveen tien punten, drie punten meer dan PEC Zwolle.

PEC Zwolle ging afgelopen weekend in het eigen MAC3PARK stadion met 0-4 onderuit tegen PSV. Ondanks de nederlaag tegen de Eindhovenaren waren de reacties na afloop van die wedstrijd positief en gingen de blikken gelijk op de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Die ploeg wist in de vorige speelronde met 0-3 te winnen op bezoek bij VVV-Venlo. Voor de Friezen was dit een langverwachte driepunter omdat sinds de eerste speelronde al niet meer was gewonnen.


Bij sc Heerenveen is sinds dit seizoen Johnny Jansen hoofdtrainer. De oefenmeester nam afgelopen seizoen als interim-manager al de taken over van de ontslagen Jan Olde Riekerink. In de zomer werd de 44-jarige Fries definitief aangesteld door de club. Bij de tegenstander van zaterdag zijn op dit moment Chidera Ejuke en Joey Veerman de smaakmakers. Ejuke, in de zomer overgenomen van het Noorse Vålerenga IF, scoorde in zijn eerste acht Eredivisiewedstrijden al vier doelpunten, waarvan twee vorige week tegen VVV-Venlo. Veerman kwam in de zomer over van FC Volendam en knokte zich meteen in de basis van het elftal van Jansen.

 

PEC Zwolle kende een moeilijke start van het seizoen. In de vijfde speelronde, op bezoek bij FC Emmen, wisten de Zwollenaren de eerste zege van het seizoen te boeken. De tweede zege van het seizoen volgde in de wedstrijd daarna tegen RKC Waalwijk (6-2). De afgelopen twee wedstrijden, op bezoek bij FC Groningen en thuis tegen PSV gingen verloren voor de ploeg van trainer John Stegeman. Ondanks de nederlaag, was het gevoel na afloop goed omdat de ploeg minimaal zestig minuten goed tegengas bood aan één van de absolute titelkandidaten en in fases van de wedstrijd de kans kreeg op voorsprong of gelijke hoogte te komen. Dit goede gevoel moet tegen sc Heerenveen worden vastgehouden, op weg naar een positief resultaat.


PEC Zwolle heeft op bezoek in het Abe Lenstra stadion één keer weten te winnen. In het seizoen 2017/2018 wonnen de Blauwvingers met 1-2 in Heerenveen. In die wedstrijd stond Reza Ghoochannejhad nog binnen de lijnen voor sc Heerenveen, maar kwam niet tot scoren. Afgelopen seizoen speelde PEC Zwolle met 1-1 gelijk op bezoek bij sc Heerenveen. Michel Vlap opende na dertig minuten spelen de score. Thomas Lam maakte op aangeven van Younes Namli de gelijkmaker. Dennis Johnsen, toen nog spelend bij sc Heerenveen, kwam na zestig minuten in het veld.


Arbitrage

Danny Makkelie is zaterdag om 20.45 uur de scheidsrechter bij het treffen tussen PEC Zwolle en sc Heerenveen. Hij zal worden geassisteerd door Mario Diks en Hessel Steegstra. Official in Heerenveen is Marc Nagtegaal en de VAR is Ingmar Oostrom, die op zijn beurt zal worden bijgestaan door Jan de Vries.


Support

PEC Zwolle kan rekenen op de steun van 394 supporters in het uitvak van het Abe Lenstra stadion. Mooi dat jullie er zijn zaterdagavond! Ben je niet in Friesland aanwezig? Dan kan je de wedstrijd live en gratis kijken in het Supportershome aan het Stadionplein in Zwolle. De deuren van het cafe gaan om 19.45 uur open.

Eredivisie partners