Tweede overwinning op rij voor PEC Zwolle Vrouwen

Tweede overwinning op rij voor PEC Zwolle Vrouwen

PEC Zwolle Vrouwen heeft zondagmiddag voor de tweede keer op rij gewonnen in de competitie. Na vorige week met 0-1 te winnen bij Ajax Vrouwen, werd zondag sc Heerenveen Vrouwen met dezelfde cijfers opzij gezet. Jill Diekman bleek aan het einde van de rit de matchwinner.

Prachtgoal

sc Heerenveen Vrouwen en PEC Zwolle Vrouwen staan bekend als teams die graag verzorgd willen voetballen. Dat was in de openingsfase duidelijk te zien. Beide ploegen wilden opbouwen van achteruit en kozen amper voor een lange bal. De eerste grote kans was na een kwartier spelen voor de thuisploeg. Williënne ter Beek kwam in kansrijke positie, van waaruit ze de bal over schoot. Het bleek één van de spaarzame hoogtepunten in een eerste helft waarin beide teams amper tot goede mogelijkheden kwamen. In de laatste minuut voor rust werd er dan toch gescoord en het waren de Blauwvingers die konden juichen. Jill Diekman schoot de bal prachtig binnen via de onderkant van de lat. Een fraaie afsluiter van de week waarin ze haar eerste contract bij de club tekende. 

 

Gelederen gesloten

Vlak na rust leek PEC Zwolle Vrouwen de voorsprong zelf te verspelen door slordigheden in de achterhoede, maar uiteindelijk kon de bal op tijd worden weggewerkt. De tweede helft verliep grotendeels hetzelfde als het eerste bedrijf. De teams waren aan elkaar gewaagd, maar echt grote kansen werden er niet gecreëerd. sc Heerenveen Vrouwen zette in het laatste kwartier nog wel aan voor een slotoffensief. Een voorzet van invalster Allieke Tuin vloog bijna in één keer binnen, maar keepster Moon Pondes kon de bal over kijken. Uit een vrije trap was Kirsten van de Westeringh dichtbij, maar zij schoot net naast. De treffer kwam niet meer voor de Friezen en dus gingen de punten mee in de bus naar Zwolle.  


sc Heerenveen Vrouwen-PEC Zwolle Vrouwen: 0-1 (0-1).

Toeschouwers: 0

Scheidsrechter: Vereijken

Gele kaarten: Pruim (PEC Zwolle Vrouwen)

 

Opstelling sc Heerenveen Vrouwen: Van der Flier, Altelaar, Ter Beek (86' Nijstad), Van Ginkel, Van de Westeringh, Van de Ven (80' Tuin), J. van der Veen (62' R.van der Veen), Douma, Van Dijk, Kerkhof en Zeeman.

 

Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Pondes, Van Koot, Noordman (83' Weijkamp), Blom, Van Olst (62' Tiemens), Van den Goorbergh, Bennink, Pruim, Van der Vegt, Bruinenberg en Diekman.

 

Scoreverloop: 

45' Diekman 0-1Eredivisie partners