Tedic en Redan scoren, debuut Leito

Tedic en Redan scoren, debuut Leito

De Zwolse internationals vlogen de voorbije periode de wereld over om in actie te komen voor hun land. Zo speelde Yuta Nakayama in zijn thuisland en Saoed-Arabië, trok Slobodan Tedic Oost-Europa in en reisden Samir Lagsir en Gabi Caschili af naar Slowakije. Een overzicht van de interlandweek.

Yuta Nakayama

In het kader van de WK kwalificatie nam Japan het allereerst op in Jeddah tegen Saoedi-Arabië. Als invaller kon de verdediger niet voorkomen dat het thuisland met een 1-0 zege aan de haal ging. Meer succes hadden de Japanners dinsdag in eigen land tegen Australië. Ook nu viel Nakayama in en viel daarna ook de winnende treffer voor Samurai Blue: 2-1.


Slobodan Tedic

Aanvaller Slobodan Tedic reisde eerst met de selectie van Jong Servië af naar het Armeense Yerevan. Hier werd in de EK kwalificatiewedstrijd tegen het thuisland een overtuigende 1-4 zege geboekt. Tedic speelde de volle negentig minuten én was eenmaal trefzeker. De leeftijdsgenoten van Frankrijk bleken vijf dagen later in Belgrado een maatje te groot (0-3). Ook nu speelde Tedic de hele wedstrijd.


Arenchelo Leito

Arenchelo Leito beleefde vorige week woensdag een bijzonder moment. In de WK kwalificatiewedstrijd tegen Bahrein werd weliswaar met 4-0 verloren, maar vlak voor tijd liet bondscoach Patrick Kluivert de speler van PEC Zwolle O21 debuteren voor de nationale ploeg van Curaçao.


Daishawn Redan

Aanvaller Daishawn Redan speelde dinsdagavond in Nijmegen met Jong Oranje tegen Jong Wales. Die wedstrijd werd met maar liefst 5-0 gewonnen. Redan scoorde eenmaal. Voormalig Zwolle-speler Sepp van den Berg maakte dat duel als invaller zijn debuut voor Jong Oranje.


Samir Lagsir en Gabi Caschili

Bert Konterman riep als bondscoach van Oranje O19 Zwollenaren Samir Lagsir en Gabi Caschili op voor een toernooi in Slowakije. In de eerste wedstrijd tegen Portugal werd met 3-1 gewonnen, daarna volgden nederlagen tegen Slowakije (2-1) en Duitsland (4-1).

Eredivisie partners