Sterk PEC Zwolle Vrouwen verslaat Excelsior Vrouwen

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond de eerste overwinning van 2023 geboekt. Op eigen veld waren de Zwollenaren met 2-0 te sterk voor Excelsior Vrouwen. De thuisploeg maakte na rust het verschil.

Overwicht

Het aanwezige publiek werd niet verwend in de eerste helft. PEC Zwolle Vrouwen had het overwicht, maar veel grote kansen werden er niet gecreëerd. Evi Maatman kreeg wel een behoorlijke mogelijkheid. De spits kwam oog in oog met keepster Isa Pothof en laatstgenoemde kwam als winnaar uit de strijd. Op slag van rust kwamen de bezoekers dicht bij de openingstreffer. Tess van der Flier kwam snel uit haar doel, waardoor beide ploegen de kleedkamers opzochten met een 0-0 stand.

Toeslaan

PEC Zwolle Vrouwen kwam na rust heel goed uit de kleedkamer. Het tempo lag hoger bij de Blauwvingers en mede daardoor werd de ploeg veel gevaarlijker. Leonie Vliek leek de score te openen, maar zij werd terug ggefloten wegens buitenspel. Niet lang daarna eindigde een kopbal van Maatman via de vingertoppen van Pothof op de deklat. Na iets meer dan een uur spelen wist de spits wel het net te vinden. Ze kopte de bal mooi binnen uit een schitterende corner van Danique Noordman. De Zwollenaren bleven in het restant van het duel de bovenliggende partij. Toch duurde het lang voordat de wedstrijd in het slot werd gegooid. Kort voor het verstrijken van de reguliere speeltijd ging Inske Weiman alleen op het vijandelijke doel af en de jonge aanvalster bleef erg koel bij het afronden. Met de 2-0 maakte zij aan alle onzekerheid een einde.

PEC Zwolle Vrouwen - Excelsior Vrouwen: 2-0 (0-0)