Startsignaal voor 24-uurse sportuitdaging HomeSport Events 2023 klinkt in Zwolle

Startsignaal voor 24-uurse sportuitdaging HomeSport Events 2023 klinkt in Zwolle

Honderden sportievelingen vertrekken in het laatste weekend van juni 2023 vanuit Zwolle voor de 24-uurse sportuitdaging HomeSport Events. Wielrennend, hardlopend en wandelend leggen zij in één weekend honderden kilometers af. Zo zamelen zij geld in voor de Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds.

Na Den Haag, Utrecht en Rotterdam zal het startschot van de twaalfde editie van HomeSport Events klinken bij het MAC3PARK stadion. Michiel van Willigen, wethouder Sport, is enthousiast over deze twaalfde editie van het Ronald McDonald Kinderfonds evenement: “Wij kijken er naar uit om HomeSport Events te verwelkomen. Deze 24-uurse sportieve uitdaging van het Ronald McDonald Kinderfonds staat voor saamhorigheid en gastvrijheid, en past daarom perfect bij Zwolle. Wij zijn er trots op om zo bij te dragen aan het dicht bij elkaar brengen van families met een ziek kind.”

 

Voor ouders met een ziek kind

Vanaf het stadion van PEC Zwolle vertrekken de deelnemers van HomeSport Events om dwars door Nederland 500 kilometer te wielrennen (HomeRide), 240 kilometer te hardlopen (HomeRun) of 120 kilometer te wandelen (HomeWalk). Daarbij passeren zij diverse Ronald McDonald Huizen, om hartje Zwolle te finishen. Diverse organisaties, waaronder het Deltion College, zorgen voor een warm onthaal. Afgelopen jaar hebben de teams dankzij al deze inspanningen gezamenlijk een indrukwekkend bedrag van ruim 1,1 miljoen euro opgehaald.

 

Een van de teams die dit jaar meedoet is ‘Run for Rotterdam’. Teamleden Cecile en haar vrouw Brenda: “17 weken lang verbleven wij in Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam, nadat onze dochter na slechts 25 weken werd geboren. Het Huis was als een thuis voor ons, terwijl onze dochter in het ziekenhuis lag. Nu kunnen wij iets terugdoen voor het Huis, en iets betekenen voor alle andere ouders met een ziek kind.”

 

Keeping families close

De voorbereidingen voor het evenement zijn inmiddels in volle gang. Renate Westerlaken-Loos, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds: ‘Wij waarderen de gastvrijheid van Zwolle en het stadion van PEC Zwolle zeer, en kijken er naar uit om dit jaar een recordaantal teams te verwelkomen voor dit prachtige evenement waar elke deelnemer 24 uur een topprestatie levert. De overnachtingen die zij samen mogelijk maken zijn zo waardevol voor families met een ziek of zorgintensief kind.”


Meer informatie of meteen inschrijven? Klik hier. Kijk hier de tours van 2022 terug.

 

Over HomeSport Events

HomeSport Events is het fondsenwervende sportevenement van het Ronald McDonald Kinderfonds. In 2023 wordt het evenement voor de twaalfde keer georganiseerd in het weekend van 24 en 25 juni. Met een zelfgekozen team gaan deelnemers 500 kilometer fietsen, 240 kilometer hardlopen of 120 kilometer wandelen. In estafettevorm. Door heel Nederland. Dag en nacht. 24 uur lang.


Ieder team haalt een geldbedrag op voor een zelfgekozen Ronald McDonald Huis, Huiskamer of vakantiehuis. Zo zorgen de deelnemers er samen voor dat zieke en zorgintensieve kinderen hun ouders altijd dichtbij hebben. Uiteraard volgt het Kinderfonds de coronamaatregelen op de voet, en past de vorm van de evenementen aan wanneer nodig. Kijk voor meer informatie op homesportevents.nl.

 

Over Ronald McDonald Kinderfonds 

Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar zijn. In 11 Ronald McDonald Huizen logeren ouders en broertjes en zusjes op loopafstand van het ziekenhuis, in 12 Ronald McDonald Huiskamers kunnen families in huiselijke sfeer ontspannen en in 3 (aangepaste) vakantiehuizen komen gezinnen met een zorgintensief kind op adem tijdens een welverdiende vakantie. Het Ronald McDonald Kinderfonds krijgt geen subsidie en functioneert dankzij 1.900 vrijwilligers, sponsors en donaties. #keepingfamiliesclose 


Meer dan voetbal

PEC Zwolle is meer dan voetbal. Via ANBI-stichting Regio Zwolle United zet de club zich in voor Regio Zwolle op maatschappelijk, economisch en vitaal gebied. Vanaf het seizoen 2021-2022 heeft Regio Zwolle United zeven goede doelen verbonden aan het maatschappelijk domein PEC Zwolle United. Met deze goede doelen is een convenant voor drie seizoenen getekend. Het Ronald McDonald Huis Zwolle is één van de goede doelen waarmee samengewerkt wordt.


Gedurende deze periode kunnen zij gebruik (blijven) maken van het platform van PEC Zwolle en PEC Zwolle United. Zo kunnen de goede doelen bijvoorbeeld hun doelgroepen verrassen met wedstrijdkaarten, zaken onder de aandacht brengen in samenwerking met PEC Zwolle United en ontmoetingen faciliteren op een inspirerende locatie in het stadion (o.a. in Clubhuis Regio Zwolle).