Sport en onderwijs centraal thema bij bezoek minister Slob

Sport en onderwijs centraal thema bij bezoek minister Slob

Rondom de wedstrijd PEC Zwolle - Ajax organiseerde Regio Zwolle United een bijeenkomst met als thema ‘sport & onderwijs’. Naast de samenwerkende partnergemeenten en onderwijsinstellingen waren er ook een aantal ‘special guests’ aanwezig.

Jolanda Hogewind (directrice Calvijn College Amsterdam), Ger Boer (manager onderwijs Ajax) en Arie Slob (minister van Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media). Onder het genot van een buffet werden de gasten ontvangen in Hotel Lumen, waarna Arjan Jansen (directeur Regio Zwolle United) het inhoudelijke programma aftrapte.


Regio Zwolle United

Jansen nam de gasten mee in de ontwikkelingen en activiteiten van Regio Zwolle United, met de nadruk op de verbinding tussen sport en onderwijs. PEC Zwolle bouwt vanaf 2010 aan waardevolle sociaaleconomische activiteiten. Eerst onder de vlag van PEC Zwolle United en sinds 2014 als Regio Zwolle United. Sinds 2014 is PEC Zwolle United, de maatschappelijke poot van de club, één van de domeinen van Regio Zwolle United. De stichting staat symbool voor de regionale ambities en is als geen ander in staat om mensen uit de regio samen te brengen en te motiveren op sociaal-economisch en sportief gebied. PEC Zwolle wil mensen activeren en faciliteren om hun ambities door middel van voetbal te verwezenlijken.

 

Calvijn College

Jolanda Hogewind nam vervolgens het stokje over. De directrice boeide de gasten met een inspirerend verhaal over het Calvijn College in Amsterdam, waar sport een centrale rol speelt. In de loop der jaren begon sport een steeds groter deel uit te maken van het Calvijn College. Momenteel zijn diverse topsporters werkzaam bij de school en is sport een deel van het DNA. Al tien jaar wordt jaarlijks de zogenaamde ‘Zuidas toernooi’ georganiseerd bij het Calvijn College, maar dit jaar kreeg het een andere wending; voor het eerst werd de ‘Abdelhak Nouri Fair Play Prijs’ uitgereikt. De directrice benadrukte de belangrijke rol die Nouri te allen tijde heeft gehad - en nog steeds heeft - voor de school.


Na deze inspirerende en interessante verhalen ontstond het gesprek met als centraal onderwerp ‘de kracht van sport’, waarbij de gasten met elkaar in gesprek gingen over het belang van sport binnen het onderwijs. Aansluitend vertrokken de gasten naar de Regio Zwolle Bar voor de wedstrijd.