PEC Zwolle overtuigend langs Heracles Almelo

PEC Zwolle heeft de grens van 35 punten behaald. Thuis wordt Heracles Almelo, dat voorafgaand aan het duel evenveel punten heeft, met 3-1 heengezonden. Die zege komt tot stand dankzij doelpunten van Lennart Thy, Silvester van der Water en Filip Krastev.

Thy breekt de ban

PEC Zwolle begon prima aan het duel tegen de provinciegenoten uit Almelo. Lennart Thy maakte na zestien minuten de openingstreffer. Hij was Justin Hoogma te slim af en schoot vervolgens met zijn chocoladebeen hard raak: 1-0. In die fase waren de mannen van Johnny Jansen de bovenliggende partij. Thy, Silvester van der Water en Anselmo García Mac Nulty hadden allemaal kansen om de score verder op te voeren, maar de pogingen gingen over, naast of Heracles-keeper Michael Brouwer stond op de juiste plek om redding te brengen. Tussendoor was er een prachtig spandoek voor Thomas Lam en zijn familie, die van de Zwolse aanhang een hart onder de riem gestoken gekregen.

In de slotfase van de eerste helft drong Heracles meer aan. Eerst was het Sem Scheperman, wiens poging door Jasper Schendelaar knap onschadelijk werd gemaakt. In blessuretijd was er dan toch een domper, toen Marko Vejinovic bij een corner op de juiste plek stond om de gelijkmaker binnen te schieten. Het rustsignaal volgde gelijk daarop.

Namli steelt de show

Ondanks de domper van de 1-1 kwam PEC daarna prima uit de kleedkamer. Hoogtepuntje in die eerste vijftien minuten na rust was een fraaie solo van Younes Namli, die vanaf eigen helft een tegenstander of drie omspeelde. De aanval had een doelpunt moeten opleveren, maar dat gebeurde jammer genoeg niet. Vlak daarna was het wel raak. Een indraaiende voorzet werd door García Mac Nulty fraai verlengd met het hoofd. Voor Silvester van der Water was het daarna een koud kunstje om zijn eerste doelpunt in Zwolse dienst te maken: 2-1.

In de slotfase bleven de Zwollenaren, mede dankzij de vocale ondersteuning van de Zwolse aanhang in het MAC3PARK stadion, vrij eenvoudig op de been. Waardoor Filip Krastev de wedstrijd in blessuretijd definitief kon beslissen met de 3-1.

Volgende week zondag, 5 mei, gaat PEC Zwolle op bezoek bij Feyenoord. Dat doet het zonder Lam en Namli, die beiden tegen hun vijfde gele kaart en dus een wedstrijd schorsing aan liepen.

PEC Zwolle – Heracles Almelo 3-1 (1-1).

Toeschouwers: 13.857

Scheidsrechter: Gözübüyük

Gele kaarten: Namli, Krastev, Lam (PEC Zwolle), De Keersmaecker, Hrustic, Bruns (Heracles Almelo)

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Van Polen, Kersten, Lam, Mac Nulty, El Azzouzi (89. Van der Haar), Krastev, Velanas (65. Reijnders), Namli, Thy, Van der Water (79. Velios)

Opstelling Heracles Almelo: Brouwer, Limbombe (67. Engels), Hornkamp, De Keersmaecker, Vejinovic (79. Sankoh), Bakboord, Hrustic, Hoogma, Oppegârd, Leerdam, Scheperman (67. Bruns)