SoccerLAB verschaft PEC Zwolle data

SoccerLAB verschaft PEC Zwolle data

Data is niet meer weg te denken in het hedendaagse voetbal. Ook PEC Zwolle omarmt de nieuwste technologieën om tot betere resultaten te komen. Dankzij SoccerLAB heeft de club toegang tot de meest moderne middelen voor de opvolging van alle teams en spelers.

,,Winst of verlies liggen soms dicht bij elkaar. Met SoccerLAB als partner zijn we beter in staat om efficiënt met details om te gaan. Van videoanalyse tot het opvolgen van fysieke testen, trainingsload en medische statussen. Alle data is terug te vinden in de digitale spelersprofielen. Via de Player App en Coach App wordt communiceren met spelers en coaches veel eenvoudiger", legt technisch manager Mike Willems uit.


De gehele club (eerste elftal, beloften, voetbalacademie en medische staf) maakt gebruik van SoccerLAB. Ook de scouts van PEC Zwolle zetten SoccerLAB in om externe spelers te analyseren en (automatisch) schaduwelftallen op te maken. ,,Omdat alle data nu op één centrale plek staat, kunnen we ook rapporten uitdraaien op maat om tot betere inzichten te komen”, aldus Willems.

Eredivisie partners