Quades promoveert met PEC Zwolle mee naar de Eredivisie

Quades promoveert met PEC Zwolle mee naar de Eredivisie

Sinds het seizoen 2022-2023 is Quades als broeksponsor zichtbaar op het wedstrijdtenue van PEC Zwolle. Helmig Heerink is oprichter van de recruitment organisatie die zich specialiseert in de bemiddeling van tijdelijk IT-personeel. ,,De wereld zit, met alle respect, vol met gemiddeld.”

Van west naar oost

,,Ik ben in 2015 in Amsterdam begonnen. Op een zeker moment konden we daar niet zo snel groeien als we wilden, dus besloot ik een 2e kantoor te openen in Zwolle. Als de berg niet tot Mohammed wil komen, dan moet Mohammed naar de berg gaan. Het bedrijfsleven floreert hier enorm. In het westen gaan zaken soms iets sneller en ruimdenkender. Die extreme passie voor snel en goed werken zou nog weleens ogen kunnen openen van bedrijven aan deze kant van het land. Sinds we hier openden klopten er veel klanten bij ons op de deur en dat is toch wel een verschil met in het westen, waar wij voornamelijk bij bedrijven moesten aankloppen. Nu we op twee locaties zitten – er komt zelfs nog een derde kantoor bij – kunnen wij het hele land bedienen.” Het grootste verschil tussen het westen en het oosten zit ‘m volgens Heerink vooral in de loyaliteit van het personeel. ,,Aan deze kant van het land blijven medewerkers langer bij ons. Feit is natuurlijk dat hoe langer iemand blijft, hoe beter hij of zij wordt en hoe meer toegevoegde waarde er geleverd kan worden voor onze klanten en kandidaten. Op die manier kunnen we een hele mooie, solide groei realiseren. Zonder het westen natuurlijk af te vallen, want dan doe ik de collega’s daar echt tekort. Alleen hier gaat het net wat anders. Het zal ongetwijfeld ook te maken hebben met de nuchterheid van de mensen hier.”


Middelvinger naar gemiddeld

,,Nuchter kan echter ook karig zijn”, waarschuwt Heerink. ,,Maar wij brengen ook een bepaalde flair.” Daarmee onderstreept Heerink datgene wat iedereen ziet die bij Quades binnenstapt. De flair zit hem niet alleen in de uitstraling van zijn medewerkers, of de inrichting van het kantoor, maar is tot in detail doorgevoerd. Want zelfs de koffiekopjes en suikersticks zijn niet alledaags. Onderscheidend kan Quades dan ook zeker genoemd worden. Maar wat is het gedachtegoed hierachter? Heerink: ,,De wereld zit, met alle respect, vol met gemiddeld. Gemiddeld is niet slecht hoor, maar als je op je sterfbed ligt en je hebt een gemiddeld leven geleid dan is dat op zich niet verkeerd, maar wie wil er nou geen fantastisch leven hebben geleid? Juist ook op zakelijk gebied. Iedereen die werkt doet z’n ding, maar waarom niet met een beetje flair? Ik vind het een uitdaging om het zaken doen iets leuker en mooier te maken. Zie het als een middelvinger naar gemiddeld. Coolblue doet dat ook heel goed, met bijvoorbeeld een woordgrapje op de verpakking of een pakkende tekst in de mail. Het is iets heel kleins, maar zorgt wél voor een glimlach op je gezicht. Ik voer dat in alles door. Alles moet kloppen en het verhaal moet altijd goed zijn. Alleen is het niet alleen de flair waarmee je het verschil maakt. De term ‘niet lullen maar poetsen’ past ook heel goed bij wat wij als Quades willen uitstralen. Want voortdurend kwaliteit blijven leveren is het belangrijkste. Je moet superscherp werken, altijd het juiste doen en als je via dat principe blijft werken, dan groei je.”

PEC Zwolle – Ajax

Met op dit moment twee locaties in Amsterdam en Zwolle kan Heerink niet anders dan enthousiast zijn over de promotie van het team van Dick Schreuder. ,,PEC Zwolle schept echt een extra band, zeker wanneer je in deze regio bij bedrijven op bezoek komt. Daarin heb je een streepje voor op bedrijven uit de rest van het land. Zo werkt het gewoon. PEC Zwolle helpt enorm bij onze doelstellingen. Naar relaties vertegenwoordigt de promotie ook een bepaalde waarde. Voor ons is de promotie ook een geschenk, want relaties kunnen wij nu bijvoorbeeld uitnodigen voor PEC Zwolle – Ajax of Feyenoord. Daardoor hebben wij een extra marketingtool tot onze beschikking. ,,En zeg nou eerlijk: Volgend seizoen spelen we met PEC Zwolle in de Johan Cruijff ArenA met Quades op de broek. Dat is toch gaaf?!”


Fotografie: Daan Hertsenberg