Zwolse vrouwen onderuit tegen Friese opponent

Zwolse vrouwen onderuit tegen Friese opponent

PEC Zwolle Vrouwen is er niet in geslaagd om de tweede thuiszege van het seizoen te pakken. Tegen sc Heerenveen Vrouwen bracht het zelf te weinig om aanspraak te kunnen maken op de winst. Tegendoelpunten in het eerste kwartier van beide speelhelften kwam de Zwolse formatie niet meer te boven: 0-3.

Het was Nienke Olthof die haar team voor een vroege achterstand behoedde. Tiny Hoekstra kreeg een prima kans, maar zag de keepster als winnaar uit de bus komen. sc Heerenveen Vrouwen combineerde de openingsfase makkelijk en dit resulteerde na een kwartier spelen in de 0-1. Dayna Schra werd bij de tweede paal compleet over het hoofd gezien en kon de bal vrij binnen tikken.

Het antwoord van PEC Zwolle Vrouwen leek snel in de maak, maar Lauri Weijkamp had de pech dat de bal via de knie in de handen van keepster Devi Venema stuiterde. In de eerste helft, die in een te laag tempo voorbij ging, kreeg PEC Zwolle Vrouwen nog één mogelijkheid op een treffer. Allison Murphy probeerde het van afstand, nadat Weijkamp de bal panklaar had gelegd. Het schot van de Amerikaanse ging maar rakelings naast.


Net als voor rust was Olthof van waarde bij het begin van de tweede helft. Wederom kreeg Hoekstra vrije doorgang. De voorhoedespeelster van de Friezen kreeg alle tijd om een hoek uit te zoeken, maar moest weer haar meerdere erkennen in de Zwolse sluitpost. De openingsfase van de eerste helft leek een kopie van die uit het eerste bedrijf, want ook nu was de tweede kans voor de bezoekers raak. Hoekstra ging diep, legde terug op de mee opgekomen Danique Ypema, waarna de verdedigster simpel voor de 0-2 tekende. Na ruim een uur voetballen debuteerde Gabrielle Matulich. De Amerikaanse speelster, die deze week haar werkvergunning ontving, kwam in het veld voor Weijkamp. Ook Matulich kon het verschil niet maken. Sterker nog, sc Heerenveen Vrouwen was nog het dichtbij een derde treffer, maar Olthof, die een prima wedstrijd keepte, voorkwam erger. Invalster Leonie Vliek leek vijf minuten voor tijd de slotfase nog spannend te maken, maar haar harde schot ging voorlangs. In de toegevoegde tijd zette Hoekstra de 0-3 op het scorebord.


Op vrijdag 12 oktober komt PEC Zwolle Vrouwen weer in actie. In Zuid-Holland neemt de ploeg van trainer/coach Wim van der Wal het op tegen Excelsior Barendrecht Vrouwen.


PEC Zwolle Vrouwen - sc Heerenveen Vrouwen: 0-3 (0-1).

Toeschouwers: 589

Scheidsrechter: Spoler


Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Olthof, McDonough, Smid, Van Daelen, Niens, Asbroek, Murphy (64. Pruim), Roof, Weijkamp (64. Matulich), Theunissen en Bennink.


Opstelling sc Heerenveen Vrouwen: Venema, Ypema, Schouwstra, Bruil, Bross, Strik, Schra (73. Meijerink), Casparij, Hoekstra, Kalma en Van den Heuvel (88. Verleg).


Scoreverloop

15. Schra 0-1

52. Ypema 0-2

90+3. Hoekstra 0-3

Eredivisie partners